Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Rittal op de CeBIT

Op de CeBIT in hal 12 presenteert Rittal op een oppervlak van 500 m2 turn-key en absoluut betrouwbare IT-infrastructuursystemen voor alle edge-scenario’s. Samen met partners zoals ABB en HPE toont Rittal toekomstgerichte edge-systemen – van Smart Industry tot aan Smart Mobility. Rittal is exposant “d!conomy”, topspreker op de “d!talk”-conferentie en Key Note Speaker bij de opening van het CeBIT Cloud & Data Center Summit.

In 2019 zouden edge-IT-systemen al 40 procent van de gegevens van het internet der dingen kunnen verwerken en analyseren. Andere schattingen gaan ervan uit dat uiterlijk 2025 ongeveer 60% van de cloud servers zich in edge-datacenters zal bevinden.

Hoe toekomstgerichte edge-systemen er in de praktijk uitzien, toont Rittal op de CeBIT 2018. Onder het motto “Discover the Edge” kunnen bezoekers op de stand edge-systemen ervaren – van Smart Industry via Smart Mobility en Smart Healthcare tot aan Smart Finance. Rittal speelt daarmee in op de digitale transformatie van economie en maatschappij. Deze transformatie voltrekt zich zowel in de industrie als in de gezondheidszorg, de logistiek, de overheid en in alle infrastructuurgebieden van steden.

“Ondernemingen in alle branches staan wat de digitalisering betreft voor verschillende uitdagingen. Met onze hybrid cloud package oplossingen helpen wij ondernemingen om de door hen benodigde IT-infrastructuur snel, eenvoudig en economisch te realiseren. Hierdoor profiteren ondernemingen langdurig van de voordelen die innovatieve systemen voor edge-datacenters bieden.”, aldus Andreas Keiger, Executive Vice President Global Business Unit IT bij Rittal GmbH.

Edge in de praktijk: slimme systemen Zo presenteert Rittal samen met de partners ABB en HPE op het gebied van “Smart Industry” toepassingen die vooral zijn gericht op de digitalisering van industriële omgevingen. Hier ervaren ondernemingen hoe zij een fail-safe datacenter met hoge beschermklasse binnen of buiten de productiehal opbouwen als er door een moderne productie-installatie (“Smart Factory”) lokaal meer IT-capaciteit nodig is.

Op het deel “Smart Healthcare” kunnen bezoekers zich laten informeren over de uitdagingen die de digitalisering voor ondernemingen in de gezondheidszorg met zich mee brengt. Bezoekers krijgen hier antwoorden op vragen over hoe gevoelige patiëntgegevens in de zorg betrouwbaar kunnen worden beveiligd.

De verwerking van grote hoeveelheden gegevens voor intelligente technologieën zoals autonoom rijden en verkeersregelsystemen moet veilig en vooral snel zijn. Een hoge beschikbaarheid van gegevens met geringe latentietijden zo dicht mogelijk bij de gegevensbron is daarom van essentieel belang. In het deel “Smart Mobility” vinden bezoekers hier passende systemen voor.

Innovatieve koelsystemen met hoge betrouwbaarheid Om ervoor te zorgen dat de IT-systemen in datacenters betrouwbaar en storingsvrij werken, is ook een krachtige koeling noodzakelijk. Op de CeBIT toont Rittal een compleet spectrum nieuwe IT-koelsystemen – van losse racks tot aan een volledig datacenter voor een IT-koeling die is afgestemd op de behoefte. Hiertoe behoren koelsystemen op basis van koudemiddel met vermogens van 20 kW, hybride systemen (met indirecte vrije koeling) met koelvermogens van 35 kW en een nieuwe generatie watergekoelde IT-koelsystemen.

Smart Talks over slimme systemen In aanvulling op de exposities geven deskundigen dagelijks korte lezingen over Smart Mobility, Smart Retail en Smart Finance. In het CeBIT-conferentieprogramma “d!talk” is Rittal bovendien topspreker met lezingen over trendthema’s zoals “Open Compute Infrastructure – Open Hardware. Open Software. Open Future.” en “The Greenest Datacenter in Europe: Lefdal Mine Datacenter Norway” op de Expert Stage in hal 12. Een van de hoogtepunten is de Key Note Speech “Discover the Edge – Smart Solutions. Real Business.” van Andreas Keiger bij de opening van de CeBIT Cloud & Data Center Summit op 13 juni om 10:45 uur in de Center Stage Hal 12.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-01T10:43:47.000Z Rittal B.V.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.