Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Samenwerking 3W Infra en A2B voor Global Network

3W Infra, een snelgroeiende provider van ‘pure-play’ IaaS hosting oplossingen uit Amsterdam met meer dan 4.600 dedicated servers in beheer en een eigen wereldwijd netwerk, heeft een contract getekend voor strategische samenwerking met het Nederlandse bedrijf A2B Internet. Binnen deze samenwerkingsafspraken zal A2B Internet opereren als een extensie van 3W Infra’s eigen engineering teams en internationale netwerk management & support services uitvoeren voor het 3W Infra Global Network.

Het 3W Infra Global Network speelt een belangrijke rol binnen het Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossingen portfolio dat het bedrijf uit Amsterdam aanbiedt. Dit netwerk met SLA garanties en volop bandbreedte beschikbaar (momenteel 160 Gigabit/sec) wordt wereldwijd door 3W Infra klanten gebruikt. Onder hen ook veeleisende gebruikers in business-segmenten zoals online gaming en cloud computing services waarbij hoge snelheden en lage latency alsook de allerhoogste betrouwbaarheid in de netwerkomgeving van cruciaal belang zijn.

Om de management & support services voor het 3W Infra Global Network verder te optimaliseren en het palet aan netwerkservices uit te breiden, is 3W Infra nu een strategische samenwerking aangegaan met A2B Internet – een Nederlandse Internet Service Provider (ISP). A2B Internet levert zowel in Nederland (waaronder Amsterdam) alsook internationaal een variëteit aan services op het gebied van internetconnectiviteit, netwerkdesign, netwerkmanagement, en andere netwerk gerelateerde engineering diensten.

De eerste resultaten van de samenwerking zijn al zichtbaar. In consultatie met A2B Internet als netwerkmanagement en -support partner heeft 3W Infra namelijk zojuist een Connection Agreement getekend met de AMS-IX internet exchange, terwijl ook twee Points-of-Presence (PoP’s) in Amsterdamse datacenters zijn geplaatst, te weten Nikhef en Equinix AM7. Door het aantal netwerk PoP’s in de regio Amsterdam uit te breiden, verwacht 3W Infra de netwerk performance en betrouwbaarheid voor klanten te kunnen optimaliseren. Ook zou het voordelen hebben voor de kostenefficiëntie en een nog snellere delivery van content.

Voor meer informatie over 3W Infra, ga naar www.3winfra.com.

Snelgroeiend internetverkeer

“Het internetverkeer in 3W Infra’s wereldwijde netwerk groeit momenteel erg hard, door aanwas van nieuwe klanten in ons portfolio maar ook door bestaande klanten met snelgroeiend internetverkeer – onder andere als gevolg van het internationaal aanbieden van video streaming services,” zegt Murat Bayhan, CEO en oprichter van 3W Infra. [FOTO] “Om in te spelen op de toekomstige verwachtingen van bestaande en nieuwe klanten, wilden wij onze wereldwijde netwerk & support opties naar een hoger plan tillen. Deze strategische samenwerking met A2B Internet betekent een belangrijke uitbreiding van het bereik van onze eigen engineering teams. Daarnaast geeft het onze eigen teams de ruimte om zich blijvend te focussen op het leveren van volledig geïntegreerde en op maat geleverde IaaS hosting oplossingen aan onze klanten.”

De bijdrage van A2B aan de propositie van 3W Infra zal meer zijn dan alleen het leveren van netwerksupport. A2B zal tevens met 3W Infra samenwerken om zeer gespecialiseerde netwerkdesign kwesties voor klanten te helpen oplossen en netwerkroutes voor klanten te optimaliseren. “A2B zal als onderdeel van deze strategische samenwerking toegang krijgen tot ons ticketingsysteem, om aan de netwerkbehoeften van klanten tegemoet te komen en de klanttevredenheid verder te verhogen,” zegt Bayhan. “De services van A2B zijn een welkome aanvulling op de services van onze eigen engineering teams en we waarderen het zeer dat zij nu de wereldwijde dienstverlening van 3W Infra op het vlak van netwerkservices komen versterken.”

A2B Internet werd in 2010 opgericht Erik Bais, iemand met veel ervaring binnen de ISP industrie. A2B heeft een eigengebouwd netwerk. Daarnaast leveren de engineering teams van A2B ook engineering services aan bedrijven zoals 3W Infra. “De bedrijfsculturen van beide bedrijven zijn sterk tech georiënteerd, met een scherp oog voor het leveren van topkwaliteit engineering oplossingen, veelal op maat geleverd,” zegt Erik Bais, managing director en eigenaar van A2B Internet. “Ik denk dat de ingrediënten aanwezig zijn voor een vruchtbare en langdurige zakelijke relatie. Wij zullen 3W Infra helpen om hun wereldwijde IaaS hosting propositie verder te versterken en de volgende stap te nemen als het gaat om uitvoering van netwerkservices voor klanten.”

Over 3W Infra

3W Infra is een wereldwijde leverancier van Infrastructure-as-a-Service oplossingen met uitgebreide engineering kennis en ervaring, gevestigd in Amsterdam. De IaaS hosting provider werd in 2014 opgericht door enkele veteranen binnen de internet en hosting industrie. De enterprise-level IaaS hosting oplossingen van 3W Infra zijn ISO/IEC 27001:2013 en PCI DSS gecertificeerd en afgestemd op de individuele behoeften van iedere klant. 3W Infra’s infrastructurele engineering oplossingen richten zich op schaalbaarheid, kostenefficiëntie en cloud enablement. Het bedrijf levert onder andere colocatie, dedicated servers, IP connectiviteit, en high-level klantsupport. 3W Infra’s Remote Hands service inclusief Relocation engineering diensten biedt daarnaast de mogelijkheid voor professionele engineering ondersteuning op ’s werelds grootste datacenter/internet hubs, in Amsterdam, Frankfurt en Londen.

3W Infra is een snelgroeiende onderneming die zich richt op duurzame groei. Het bedrijf heeft een significant aantal colocatie klanten en meer dan 4.600 dedicated servers in beheer, terwijl het wereldwijde netwerk van 3W Infra momenteel meer dan 160 Gigabit/seconde (Gbps) aan beschikbare bandbreedte biedt. Het flagship datacenter van 3W Infra bevindt zich in Amsterdam en heeft met een waarde van 1,04 een van de laagste en meest energie-efficiënte pPUE’s in de hosting industrie. 3W Infra bedient een breed klantenportfolio en mag onder andere enkele van de grootste internet, gaming, broadcasting en cloud services providers tot zijn vaste klantenkring rekenen.

Over A2B Internet

A2B Internet is een Nederlandse internet service provider (ISP) die in 2010 is opgericht. Het bedrijf levert zijn zeer gespecialiseerde netwerkmanagement en –support services aan klanten internationaal. Het oplossingsportfolio van A2B Internet omvat onder andere IP transit, volledig BGP netwerkmanagement, (fiber) internettoegang, datacenter backup oplossingen, en meer.

A2B is aanwezig in vele datacenters en levert connectiviteitoplossingen aan ISP’s, (web) hosting bedrijven en cloud service providers (CSP’s), alsmede aan enterprises en MKB bedrijven. De engineering teams van A2B zijn kennisinhoudelijk zeer goed onderlegd en in staat om creatieve, flexibele en hoogst efficiënte (inter)-connectiviteit oplossingen aan klanten te bieden, zowel aan grote als kleine organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-26T13:32:55.000Z 3W Infra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.