Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

AFIBER opent netwerk PoP in Datacenter.com AMS1

Datacenter.com, een channel gefocuste aanbieder van on-demand colocatie diensten met een 'high-profile' merknaam en een geplande uitrol van colocatie datacenters in strategische markten wereldwijd, heeft AFIBER toegevoegd aan zijn connectivity portfolio in Datacenter.com Amsterdam AMS1. AFIBER heeft hiervoor een netwerk Point of Presence (PoP) geïnstalleeerd in het Datacenter.com Amsterdam AMS1 datacenter. De geautomatiseerde netwerkpropositie van AFIBER past goed bij Datacenter.com's eigen on-demand colocatie propositie met maandelijks opzegbare contracten.

AFIBER is een internationale aanbieder van ‘software defined optical networking’ diensten (retail en wholesale) gevestigd in Heemstede. De sterk geautomatiseerde en flexibele workflows van AFIBER voor het leveren van dark fiber en wavelength services worden ondersteund door een optisch netwerk met hoge capaciteit en lage latency verbindingen met: wereldwijde carriers en netwerkdienstverleners; meer dan 50 datacenters in de Randstad en regionale gebieden in Nederland; en meer dan 1.000 bedrijfsverzamelgebouwen.

"Verscheidene AFIBER klanten en prospects vragen al enige tijd om onze netwerkdiensten beschikbaar te hebben in Datacenter.com Amsterdam AMS1," zegt Jochem de Gruyter, CEO van AFIBER. "Als je de datacentermarkt in de metropool Amsterdam echt volledig wilt afdekken, dan moet je als netwerkdienstverlener een volledig onafhankelijke en klantgerichte benadering erop na houden. Het toevoegen van AMS1 aan ons optische netwerk biedt meer diversiteit aan onze klanten en serviceproviders en onderstreept onze connectiviteitsstrategie voor high density data en cloud colocatie.”

Voor meer informatie over Datacenter.com, ga naar: de website van Datacenter.com.

CSP's, financials, gezondheidszorg

Het datacenter.com AMS1 datacenter is gevestigd in het zakendistrict in Amsterdam Zuidoost, een gebied met een hoge dichtheid als het gaat om beschikbare carrier fibers. Datacenter.com biedt flexibele, on-demand colocatie diensten met maandelijks opzegbare contracten en verwacht dat AFIBER's sterk geautomatiseerde connectiviteitspropositie - gericht op lage latentie en hoge veiligheid - een aantrekkelijke aanvulling zal zijn op de connectiviteitsopties die reeds beschikbaar zijn in Amsterdam AMS1.

"AFIBER en Datacenter.com delen dezelfde klantvraaggerichte bedrijfswaarden waarbij hoge kwaliteit datacenterdiensten met zeer flexibele, on-demand karakteristieken worden geleverd,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. "Bovendien delen we dezelfde plannen voor agressieve internationale groei, terwijl we beide een groot deel van onze diensten leveren via een internationaal ecosysteem van kanaalpartners. De zeer efficiënte connectiviteitsdiensten die AFIBER aanbiedt, zullen voorzien in een behoefte aan lage latency en hoge bandbreedte. Vooral ook onze meest veeleisende klanten zal dit aanspreken, waaronder cloud service providers, financiële instellingen en organisaties in de gezondheidszorg.”

Real-time: netwerkspecificaties, design

AFIBER's investeringen in zelfontwikkelde management software voor het optische netwerk hebben geresulteerd in een geautomatiseerde en snelle levering van dark fiber en wavelength services. Retailklanten en kanaalpartners kunnen via de online AFIBER-toepassingen hun netwerkvoorkeuren op afstand kiezen en configureren. Zij kunnen het type netwerkdienst, de geprefereerde route(s) en technische specificaties voor de uitrol selecteren. Het netwerkbeheersysteem van AFIBER genereert vervolgens automatisch een optimaal netwerkontwerp, terwijl de prijzen en technische specificaties en ook offertes in real-time worden aangemaakt.

"Ons netwerkontwerp is uniek en biedt hoogwaardige optische fiber specificaties en connectiviteitsstandaarden," zegt De Gruyter. "Het ontwerp is uniek dankzij onze investeringen in de nieuwste netwerkbeheersystemen en –apparatuur. Tezamen met de transparante kenmerken van onze connectiviteitsdiensten en functionaliteit zoals optische encryptie, maakt het de propositie van AFIBER tot zeer waardevol in Nederland, Europa en daarbuiten. Datacenter.com's marktvisie is zeer vergelijkbaar met onze eigen marktbenadering - met hun on-demand colocatie propositie, hun plannen voor internationale expansie en ook hun kanaalgerichte strategie. Daarnaast hebben zij, net als wij, een passie voor het leveren van hoogwaardige datacenter infrastructuur - in hun geval met een ultra-lage, dus energiezuinige PUE-waarde en datahallen die geschikt zijn voor OCP. We kijken dan ook uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met Datacenter.com."

Over AFIBER

AFIBER is een in Nederland gevestigd bedrijf dat deel uitmaakt van de Nederlandse telecomcarriergroep. AFIBER richt zich op sterk geautomatiseerde en flexibele levering van dark fiber en wavelength services (retail en wholesale). De investeringen van het bedrijf in zelfontwikkelde SDN-management oplossingen en actieve DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technologieën hebben geresulteerd in een geavanceerd optisch netwerkaanbod met lage latency, hoge bandbreedte en high-security netwerk features. Het managementteam van AFIBER heeft jarenlange ervaring in de datacenter- en telecommunicatie-industrie en wil binnen 5 jaar uitgroeien tot een belangrijke Europese leverancier van optische SDN-diensten middels een groeiend ecosysteem van channelpartners.

Voor meer informatie over AFIBER, ga naar: de website van AFIBER.

Over Datacenter.com

De investeerders van Datacenter.com hebben zichzelf ten doel gesteld om zwaar te investeren in state-of-the-art datacenter infrastructuur. Daarmee willen zij inspelen op de groeiende vraag in de markt naar hyper-connected en modulair ingerichte datacenters, waarin organisaties flexibel en veilig hun IT infrastructuren kunnen onderbrengen en waarbij aan alle cloud computing eisen wordt voldaan. Datacenter.com’s op maat geleverde, betrouwbare en innovatieve datacenter oplossingen worden geleverd met best-in-class klantondersteuning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-02T10:51:14.000Z Datacenter.com
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.