Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Raritan lanceert innovatieve datacenter PDU's

Raritan®, een merk van het beursgenoteerde Legrand (Euronext Paris: LR) en fabrikant van intelligente stroomdistributie oplossingen voor datacenters, introduceert met Residual Current Monitoring (RCM) Type B een aanvulling op haar bestaand assortiment van intelligente PX PDU’s met anti-lekstroom-bewaking. Deze nieuwe RCM modellen bevatten een gepatenteerde zelftestfunctionaliteit welke is ontworpen om handmatige RCM-testen door elektriciëns te vermijden. Hiermee kan het onderhoudsproces worden versneld en kunnen potentiële lekstroomrisico's van de IT apparatuur beter worden beheerst, om een nog veiligere omgeving voor datacenter-specialisten te kunnen waarborgen.

“Wij wilden de manier waarop gebruikers Residual Current Monitoring op serverrack-niveau implementeren vereenvoudigen,” zegt Michael Suchoff, Raritan’s chief engineer en ontwerper van de gepatenteerde zelftestfunctie. “Onze filosofie was dat het eenvoudiger moest worden om het circuit te kunnen testen en te onderhouden - om hiermee nog gemakkelijker Europese richtlijnen over de inrichting van best-practice datacenter stroominfrastructuren te kunnen volgen. Het toevoegen van RCM aan de serverkast ‘'s is de meest efficiënte manier om potentiële lekstroomrisico's van de IT-apparatuur te managen.”

Datacenter inspecties

Volgens Raritan is het niet verrassend dat sommige Europese landen, zoals Duitsland en Frankrijk periodieke inspecties van datacenters verplicht hebben gesteld om werknemers en de faciliteiten te beschermen. Raritan verwacht dat binnen de IT-industrie in heel Europa en ook daarbuiten een toenemend aantal landen RCM standaarden zal volgen om de reststroom in datacenters te monitoren en zodoende efficiëntie en uptime te verbeteren. Met de gepatenteerde ‘RCM Type B’ zelftestfunctie van Raritan kunnen werknemers en IT-apparatuur tevens beter worden beschermd tegen de gevaren van lekstroom-elektrocutie.

Parallel aan RCM definiëren Europese datacenterstandaarden zoals EN 50600 ook de behoefte aan neutrale stroommonitoring. EN 50600 8.2.1 definieert de noodzaak van neutrale stroombewaking als een middel om overbelasting en oververhitting van de neutrale draad te voorkomen.

"Het is voor ons een continue missie om producten te lanceren die de efficiëntie en uptime verbeteren en tegelijkertijd de operationele kosten in het datacenter verlagen," zegt Nicolas Sagnes, Global Product Marketing bij Raritan. "Met deze filosofie en de richtlijnen vanuit EN 50600 in het achterhoofd hebben onze ingenieurs drie typen RCM-sensoren en ook een neutrale geleider bewaking oplossing ontworpen, om onze klanten een betrouwbaardere infrastructuur te bieden en verzekerd te zijn van een veilige werkomgeving.”

Alle Raritan PX PDU's met de ingebedde nauwkeurige RCM-sensoren stellen gebruikers in datacenters in staat om configureerbare RCM-drempelwaarden in te stellen - voor optimale efficiëntie en vroegtijdige detectie van kritieke omstandigheden. Waarschuwingen via e-mail, SMS en SNMP-traps kunnen worden ingesteld en naar een toegewezen onderhoudscontactpersoon worden gestuurd voor snelle interventie om hiermee downtime te kunnen voorkomen.

Raritan biedt de volgende typen Residual Current Monitoring aan op de intelligente PDU’s met RCM-optie:

* RCM type A: het detecteren van AC en pulserende DC lekkage

* RCM type B 1-fase: detectie van zowel AC- als DC-lekkage op alle bedrading

* RCM Type B 3-fase: detectie van zowel AC- als DC-lekkage op elke bedrading

Een nieuw whitepaper getiteld ‘Residual Current and Neutral Monitoring in the Data Center’ geeft gedetailleerd inzicht in waarom datacenter managers serieus moeten overwegen om reststroommonitoring te implementeren. Hierin worden ook verdere details vermeld met betrekking tot de verschillende typen RCM en neutrale stroommeting. De whitepaper kan via de volgende link worden gedownload: http://bit.ly/RCMwhitepaper.

Beschikbaarheid

Raritan biedt RCM monitoring op een groot deel van het Raritan PX assortiment. Om gebruikers te helpen bij het selecteren van de meest geschikte datacenter stroominfrastructuur, kunnen zij contact opnemen met een van de verkoopadviseurs van Raritan via sales@raritan.com.

Over Raritan

Raritan, een merk van het beursgenoteerde Legrand (Euronext Paris: LR), is een wereldwijde leider op het gebied van intelligente rack PDU's, KVM-switches en andere oplossingen voor monitoring en management van datacenters. Raritan's innovaties verbeteren de betrouwbaarheid, efficiëntie en intelligentie van datacenters en serverruimtes over de hele wereld - inclusief die van de top Fortune 500 bedrijven, zoals Cisco, Dell, Google, HP, IBM, Intel en Microsoft. Voor meer informatie, ga naar https://www.raritan.com/eu/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-18T21:49:26.000Z Raritan
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.