Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cogent nu beschikbaar in maincubes datacenter

maincubes, een Europese aanbieder van colocatie diensten en beveiligde ecosystemen voor interconnectiviteit met datacenters in Amsterdam en Frankfurt, kondigt aan dat Cogent Communications - een van ’s werelds grootste Tier 1 optische IP-netwerkexploitanten, zijn core backbone-routers heeft geïnstalleerd in het maincubes FRA01 datacenter in Frankfurt. Cogent heeft het maincubes FRA01 datacenter toegevoegd aan zijn wereldwijde Tier 1-netwerk om de eigen netwerkdekking in enterpriseniveau datacenters die gevestigd zijn op dit wereldwijde internetknooppunt verder uit te breiden.

De uitbreiding van netwerkbeschikbaarheid in de Meet-Me-Rooms (MMR’s) in het maincubes FRA01 datacenter is bedoeld om de netwerkkeuze, routeringsflexibiliteit en kostenefficiëntie verder te verbeteren voor organisaties die hun IT-infrastructuren in het maincubes FRA01 colocatie datacenter in Frankfurt onderbrengen. In het datacenter van maincubes in Frankfurt hebben CSP’s, MSP’s, storage bedrijven en een verscheidenheid aan high-profile klanten hun IT-infrastructuren ondergebracht, waaronder DAX-genoteerde bedrijven en bekende organisaties die actief zijn in de auto- en telecommunicatiesector.

De toevoeging van Cogent aan het reeds uitgebreide ecosysteem van netwerkproviders in maincubes FRA01, biedt colocatie klanten verbeterde netwerkmogelijkheden met een wereldwijd bereik. Cogent’s uitgebreide Tier 1 netwerk strekt zich uit over 205 markten in 45 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Meer informatie over maincubes vindt u op https://www.maincubes.com/nl/

Colocatie datacenters Europa

maincubes FRA01 is een datacenter met een oppervlakte van 4.200 vierkante meter. Het biedt een sterk beveiligde en carrier-neutrale colocatie infrastructuur met een hoge dichtheid qua aanwezige carriers en een volledig redundant stroomontwerp. Door de beveiligde en zeer redundante architectuur is het datacenter in staat om de hoogste beveiligingsniveaus te bieden met 100% uptime SLA’s. Het eigen ‘secureexchange’ interconnectieplatform van maincubes biedt colocatie klanten middels cloud onramps toegang tot publieke cloud providers. Het datacenter is middels onafhankelijke audits door TÜV getest en gecertificeerd voor onder andere DIN EN50600, ISO/IEC 27001:2013 en ISAE 3402.

“Net als maincubes levert Cogent een hoogwaardige infrastructuur tegen een scherpe prijs die tegemoetkomt aan klanteisen ten aanzien van zowel prestaties als kostenefficiëntie,” zegt Vincent Teissier, Chief Marketing Officer (CMO) van Cogent Communications. “Cogent biedt deze klanten solide wereldwijde connectiviteit met grote hoeveelheden kostenefficiënte bandbreedte.”

Enterpriseniveau connectiviteit

De toevoeging van de nieuwe Cogent netwerk PoP aan het netwerkaanbod in maincubes FRA01 bouwt voort op de enterprise georiënteerde focus van maincubes als het gaat om de beschikbare connectiviteit. Onder de merknaam secureexchange, het eigen interconnectie platform van maincubes, stelt de colocatie aanbieder klanten in staat om dedicated private verbindingen met publieke cloud providers te realiseren en vanuit de datacenters in Frankfurt en Amsterdam verbinding te maken met meer dan 220 datacenters wereldwijd.

“Als Europese ontwerper en operator van colocatie datacenters, zijn wij gefocust op het aanbieden van veilige, redundante en compliant datacenteromgevingen met zeer uitgebreide connectiviteitsopties,” zegt Albrecht Kraas, Chief Technology Officer (CTO) van maincubes. “Ook ons eigen connectiviteitplatform, gericht op het verbeteren van de interconnectiviteit-mogelijkheden voor onze klanten, is daar een mooi voorbeeld van. Dit maakt onze datacenters in Amsterdam en Frankfurt echt enterprise-grade. Door de nieuwe netwerk PoP in maincubes FRA01, helpt Cogent ons om de connectiviteit van maincubes en de totale waardepropositie op deze locatie in de metropoolregio Frankfurt verder uit te bouwen. Wij waarderen het vertrouwen van Cogent in de enterprise-grade kwaliteit van onze datacenters en we kijken ernaar uit om Cogent op te nemen in ons netwerkaanbod.”

Als snelgroeiende Europese aanbieder van colocatie datacenter infrastructuur, heeft maincubes reeds de bouw van een nieuw greenfield datacenter (maincubes FRA02) in het Frankfurt Rijn-Maingebied gepland. Dit nieuwe colocatie datacenter zal een duurzame en zeer modulaire architectuur krijgen, welke flexibel kan voldoen aan aangepaste klanteisen als het gaat om de gewenste stroomvoorziening en klimaatbeheersing.

Over maincubes

maincubes maakt deel uit van de Duitse investeerder en vastgoedontwikkelaar Art-Invest, dat deel uitmaakt van het Duitse bouwconglomeraat Zech Group. maincubes heeft datacenters in Frankfurt en Amsterdam en een netwerk van hoogbeschikbare datacenters van verschillende grootte en type in Europa, waardoor het in staat is om colocatie diensten te leveren en ecosystemen te beveiligen voor de digitale toekomst van klanten in verschillende bedrijfstakken. Via het secureexchange® digitale platform kunnen klanten en partners van maincubes wereldwijd gebruik maken van IT-diensten zoals IoT, (cyber)beveiliging en connectiviteit, alsmede cloud services om hun zakelijke mogelijkheden uit te breiden. maincubes biedt veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke diensten - en een veilig thuis voor uw data.

Voor meer informatie over het datacenter van maincubes in Amsterdam Schiphol-Rijk, ga naar: https://www.maincubes.com/nl/data-centers/data-center-amsterdam/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-05T10:25:21.000Z maincubes
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.