Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Greenhouse breidt datacenter in Naaldwijk uit

Greenhouse Datacenters, een Nederlandse datacenter ontwikkelaar/operator met twee energiezuinige colocatie faciliteiten in Naaldwijk, in het Westland, heeft een nieuwe datazaal geopend in zijn flagship datacenter, Greenhouse DC 2. De uitbreiding betekent een verdubbeling van de huidige capaciteit op deze locatie. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf de benoeming aan van Guido Sip als Chief Commercial Officer. Hij zal leidinggeven aan de commerciële organisatie van Greenhouse en de verdere ontwikkeling van het ecosysteem van colocatie klanten.

Te midden van ‘s werelds grootste bloemen- en plantenexporteurs en de vele kassen (greenhouses) in het Westland, op een steenworp afstand van Rotterdam en Den Haag, biedt Greenhouse Datacenters colocatie services die ecologisch georiënteerd zijn. De Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,2 die Greenhouse realiseert, is bijvoorbeeld een zeer energiezuinige waarde. Daarnaast worden de twee datacenters door onafhankelijke auditoren periodiek volgens de ISO 14001 normering (milieu & duurzaamheid) gecontroleerd en gecertificeerd.

Met de opening van de nieuwste datazaal in Greenhouse DC 2, voegt Greenhouse Datacenters nu 400m2 toe aan zijn flagship datacenter in Naaldwijk. Dit vertegenwoordigt een extra capaciteit van 260 datacenter racks. Daarmee is tevens de technische infrastructuur van Greenhouse DC 2 verdubbeld inclusief generatoren, indirect adiabatische ‘Fresh Air’ koeling en energiezuinige UPS-systemen.

Voor meer informatie over Greenhouse Datacenters, ga naar: https://www.greenhousedatacenters.nl/nl.

Guido Sip als CCO, klantgroei

Greenhouse Datacenters is de afgelopen tijd hard gegroeid. In Greenhouse DC 1 zijn nu twee datazalen in gebruik. De nieuwste operationele ruimte in Greenhouse DC 2 is de vierde datazaal die is opgeleverd. De eerste colocatie klanten zijn inmiddels bezig met het hier onderbrengen van hun IT-infrastructuren. En plannen voor de bouw van Greenhouse DC 3, in de directe nabijheid van de huidige twee datacenters in Naaldwijk, liggen ook al klaar, om verdere groeimogelijkheden voor colocatie klanten veilig te stellen.

Guido Sip is aangetrokken als Chief Commercial Officer (CCO) om de huidige expansie in goede banen te leiden en de commerciële organisatie van Greenhouse verder vorm te geven. Hij is afkomstig van fibernetwerkprovider Relined, waar hij in totaal 7 jaar heeft gewerkt. De laatste 4 jaar in de rol van Directeur Sales en Marketing, onderdeel van het 4-koppige Management Team van Relined.

“Greenhouse is vooral de laatste paar jaar hard gegroeid, maar zonder echte focus op sales en vooral op basis van het leveren van technische en procesmatige kwaliteit tegen een scherpe prijs,” zegt Guido Sip, de nieuw aangetrokken CCO. “Mijn doel is nu om een gedegen salesstrategie op te bouwen en meer zichtbaarheid te creëren in Nederland en internationaal voor de hoge colocatiekwaliteit die Greenhouse vanuit het Westland biedt. Ik denk dat je hier wel kunt spreken van een typisch Westlandse mentaliteit, waarbij echt veel waar voor je geld wordt geboden en de sales dus eigenlijk vanzelf gaat. De volgende stap is nu om die Westlandse mentaliteit erin te houden, maar daarnaast de sales verder te professionaliseren en bijvoorbeeld ook het aantal partners verder uit te breiden en het klantecosysteem vorm te geven. Mijn ervaring als MT-lid bij Relined zal daar zeker bij helpen. Mijn netwerk in de branche is groot en ik heb veel ervaring met partnerecosystemen en businessexpansie.”

Sip heeft in zijn periode als MT-lid bij Relined een sterke groei van de organisatie meegemaakt. Met een verdubbeling van het aantal klanten inclusief hyperscalers, een uitbreiding van het fibernetwerk van 5.000 naar 28.000km, alsmede sterke expansie van Relined in Duitsland.

Satellietschoteldiensten

Het managementteam van Greenhouse Datacenters verwacht met Guido Sip in de nieuw gecreëerde functie van Chief Commercial Officer meer organisaties door heel Nederland te interesseren voor de ecologische colocatie services met een focus op security, connectiviteit, cloud-enablement, compliance, schaalbaarheid en 24/7 snelle on-site support. Ook ziet het MT van Greenhouse een enorme klantpotentie in de regio Rotterdam en Den Haag, vooral vanwege de 10 Gigabit straalverbindingen met lage latency waarmee Greenhouse via satellietschotels bedrijven laagdrempelig aan het datacenter kan koppelen – bijvoorbeeld voor back-up, archivering en disaster recovery.

“Guido ken ik als MT-lid van Relined en de zwaarte van zijn vorige functie is illustratief voor de volgende stappen die wij met Greenhouse willen maken,” zegt Lennert Vollebregt, medeoprichter van Greenhouse Datacenters. “Wij verwachten veel van hem, ook gezien hetgeen hij bij Relined heeft weten te bereiken in een relatief kort tijdsbestek. Hij is een netwerkmens met een goede kijk op ecosysteem denken en partnermogelijkheden. De huidige periode en de gezondheidsrisico’s waar wij nu wereldwijd mee te maken hebben, zorgen natuurlijk voor wat beperkingen als het gaat om netwerken. Maar zodra dit enigszins genormaliseerd is, zullen wij met Guido als CCO onze zichtbaarheid in de markt verder gaan vergroten.”

Over Greenhouse Datacenters

Greenhouse Datacenters is opgericht in 2013 en biedt als Nederlandse datacenter ontwikkelaar/operator momenteel twee colocatie datacenters in Naaldwijk, in het Westland. Greenhouse is ecologisch georiënteerd. Dit komt onder andere tot uitdrukking in een energiezuinige Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,2. Ook zijn de datacenters onafhankelijk gecertificeerd voor duurzaamheid (ISO 14001), evenals voor ISO 9001, ISO 27001 en PCI DSS.

De twee datacenters van Greenhouse, DC 1 en Greenhouse DC 2, hebben een gelaagde security conform Europese EN 50600 richtlijnen en bieden 24/7 on-site support. De colocatie faciliteiten zijn redundant verbonden met de regio en de wereld via meer dan 10 carriers, cloud on-ramps, ultra-lage latency verbindingen met Amsterdam, alsmede toegang tot Europese internet exchanges. Daarnaast biedt Greenhouse satellietschotel diensten. Met satelliet feeds. En tevens 10 Gigabit lage latency straalverbindingen, ten behoeve van bijvoorbeeld back-up, archivering en disaster recovery voor bedrijven in de regio’s Westland, Rotterdam en Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-05T11:00:00.000Z Greenhouse Datacenters
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.