Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Pure Storage lanceert Purity 6.0 voor FlashArray

Pure Storage komt met Purity 6.0 oor FlashArray, de nieuwste versie van Pure's belangrijkste software suite. Purity 6.0 biedt nieuwe, flexibele dataservices die zijn ontworpen voor de moderne organisatie. Ze bieden klanten een efficiënte manier om hun data op te slaan, te beveiligen, te beheren, te benaderen en in te zetten met strategische gebruiksmodellen die passen bij hun behoeften.

Purity 6.0 vereenvoudigt de moderne infrastructuur verder met een uniforme block- en file-oplossing waarmee infrastructuuruitdagingen kunnen worden aangepakt, zoals storagesilo's en onverwachte toename van storagecapaciteit, die een impact hebben op het moderne bedrijfsleven in elke sector. Met een groot aantal nieuwe flexibele datadiensten kunnen klanten direct gebruik maken van twee belangrijke nieuwe mogelijkheden - uniforme protocolondersteuning met NFS en SMB, samen met Active Disaster Recovery op basis van gloednieuwe, continue replicatietechnologie. Deze nieuwe eigenschappen vallen onder het Evergreen Storage abonnementsmodel en vereisen geen aanvullende licenties, geen extra supportkosten en de complexiteit neemt niet toe.

"Flexibele gebruiksmodellen vormen de hoeksteen van de Modern Data Experience van Pure", zegt Prakash Darji, General Manager, FlashArray. "We hebben het enorme voordeel dat onze oplossingen speciaal voor de uitdagingen van vandaag zijn gebouwd. Ze zijn ontworpen voor enorme hoeveelheden data, om fundamenteel te kunnen upgraden zonder verstoring en om compatibel te zijn met toekomstige innovaties. Dit betekent dat onze klanten altijd direct de nieuwste tools kunnen gebruiken. Purity 6.0 is de volgende en meest logische stap in het bieden van blijvende waarde aan onze klanten. We bieden diensten die ingezet kunnen worden op een manier die het beste past bij de behoeften van de klant, op elk moment".

De nieuwe uniforme block- en file-mogelijkheden van Pure op FlashArray besparen klanten de rompslomp en de kosten van het werken met twee incompatibele omgevingen. Deze mogelijkheden zijn ontworpen om het makkelijker te maken voor organisaties die voornamelijk met block storage werken, maar nog steeds afzonderlijke network attached storage nodig hebben of gebruiken. Hierdoor kunnen klanten alle workloads binnen de Purity-omgeving uitvoeren, gebruikmaken van dezelfde datalaag, gebruikersinterface en capaciteitspool, en profiteren van Pure’s toonaangevende globale datareductie.

Op dezelfde manier helpt de nieuwe functie voor continue replicatie, ActiveDR, klanten van Pure om hun zakelijke veerkracht te vergroten, zonder de kosten en de complexiteit van allerlei additionele software voor recovery. Deze nieuwe active-passive replicatietechnologie sluit aan op een belangrijke zakelijke behoefte door kritische toepassingen te beschermen met een near zero recovery point objective (RPO). Klanten hebben nu de mogelijkheid om gebruik te maken van synchrone, active-active replicatie met ActiveCluster, snapshot-gebaseerde asynchrone replicatie en nu ook continue replicatie, allemaal op hetzelfde Purity-platform.

Enterprises die met big data of machine learning werken, zullen die workloads nog steeds aan FlashBlade toewijzen. Maar voor andere toepassingen - en voor veel kleinere bedrijven - biedt FlashArray alles wat nodig is op het gebied van datastorage.

Purity 6.0 biedt aanvullende verbeteringen, mogelijkheden en oplossingen die klanten onmiddellijk, zonder verstoring en als onderdeel van hun Evergreen-abonnement op innovatie kunnen gebruiken. Hiertoe behoren onder andere:

  • Uitbreiding van cloud back-up opties met CloudSnap voor Google Cloud Platform: als een technische preview voegt deze mogelijkheid cloud storage targets toe aan het Google Cloud Platform, terwijl Pure Storage's ruimte-efficiënte snapshots kunnen worden gerepliceerd voor offsite opslag en voor hergebruik.
  • Het categoriseren van datasets voor eenvoudigere identificatie met public volume tags.
  • Zorgdragen dat de gegevens worden beveiligd en dat de toegang wordt gecontroleerd met behulp van RSA’s twee- en multifactor authenticatie.
  • Effectief plannen van capaciteitsuitbreiding met Pure1 click-to-quote.
  • Kritieke workloads beschermen met behulp van ActiveDR met de volgende gevalideerde ontwerpen:
  • Bescherm ongestructureerde data op de nieuwe file services van Purity met de back-upoplossingen van Veeam en CommVault. 

"De introductie van native filesystem-ondersteuning op FlashArray zal een groot voordeel zijn voor zowel bestaande als nieuwe klanten van Pure Storage," zei Eric Burgener, research vice president van IDC. "Nu kunnen klanten op een kosteneffectieve manier meerdere file servers consolideren op dit uniforme storageplatform. Zij krijgen dan de all-flash prestaties, het gebruiksgemak en de onderscheidende klantervaring op grond waarvan de leverancier de afgelopen tien jaar zijn reputatie heeft opgebouwd met block-gebaseerde workloads.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-10T15:22:46.000Z Pure Storage
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.