Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Supermicro introduceert assortiment vloeibare koeloplossingen

Super Micro Computer Inc kondigt een reeks vloeibare koeloplossingen aan. Hierdoor kunnen de meest veeleisende applicaties met minder haperingen en snellere CPU-frequenties draaien en kosten worden bespaard. Supermicro zal de laatste vloeibare koeltechnologieën ontwerpen, implementeren en testen op rack niveau, waardoor er een snelle en naadloze installatie kan worden gegarandeerd in datacentra. Klanten die een vloeibare koeloplossing implementeren, kunnen de PUE en TCO van datacentra verbeteren met een besparing van meer dan 40% op de energiekosten.

“Supermicro heeft toegewijde teams opgezet om met klanten en partners samen te werken, zodat de hypermoderne vloeibare koeloplossingen op rack niveau geleverd kunnen worden. Hierdoor kunnen systemen, die gebruikt worden voor de meest veeleisende applicaties, operationeel blijven bij zware belastingen,” zegt Charles Liang, voorzitter en CEO van Supermicro. “Onze populairste servers, GPU, SuperBlade, BigTwin en Ultra, kunnen eenvoudig uitgerust worden met vloeibare koeltechnologie die de OPEX vermindert, terwijl de systemen blijven werken op maximale prestatieniveaus.”

Populaire systemen

Deze geselecteerde Supermicro systemen, waaronder de nieuwste GPU-systemen: SuperBlades, BigTwin en Ultra-systemen, zijn ideaal voor datacentra met veeleisende applicaties. De experts van Supermicro hebben deze servers geïdentificeerd als de beste keuze voor AI, HPC en gerelateerde workloads waarbij nauw opeengepakte CPU’s en GPU’s met een hoge frequentie vereist zijn.

Aangeboden soorten koeling

Supermicro heeft effectieve koeloplossingen ontworpen van klein- tot grootschalig, van Direct to Chip (D2C)-koeling, immersiekoeling, Rear-door Heat Exchanger (RDHx) koeling tot een combinatie van deze technologieën. Vloeibare koeloplossingen geven IT-managers het vertrouwen om Supermicro servers te laten draaien op aanhoudbare maximale prestatieniveaus, waardoor de ROI van high-end servers verhoogd wordt.

Klanten kunnen kiezen uit een serie van koeltechnologieën, afhankelijk van de fysieke infrastructuur. D2C-koeling kan bijvoorbeeld geïnstalleerd worden in iedere server of volledige systemen kunnen ondergedompeld worden in een vloeistof voor maximale warmteverwijdering. Supermicro werkt heel nauw samen met klanten om de best geschikte vloeibare koeloplossing te bepalen. Ingenieurs zullen de oplossing ontwerpen op basis van de gekozen soorten systemen en infrastructuur van het datacenter. Het datacenter kan volledig of deels gebruik maken van vloeibare koeltechnologieën, waardoor de werkomgeving geoptimaliseerd wordt.

Voor meer informatie over de vloeibare koeloplossingen van Supermicro: www.supermicro.com/liquidcooling

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-01T13:16:36.000Z Supermicro


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.