Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Thuis de ideale werkkamer creëren? Hier moet je op letten

We kunnen er bijna niet meer omheen: thuiswerken. Waar dit in het verleden vooral iets was voor ZZP-ers of IT-experts, is thuiswerken tegenwoordig gemeengoed voor iedereen die achter een beeldscherm werkt.

Problemen op langere termijn

Na een lastige start waarbij werkgevers hun hoofd braken over hoe iedereen vanuit huis op het kantoornetwerk konden inloggen, konden we op een gegeven moment onze laptop net als op kantoor gebruiken. Het dagelijkse praatje werd een video call en de post-its werden digitale to-do lijsten. So far so good, dachten we.

Maar na een paar weken achter de keuken- of eettafel gewerkt te hebben, kwamen we erachter dat dit op de langere termijn niet zo gezond was. Door een verkeerde zithouding kun je al snel last krijgen van nek, schouders en rug. Dat is wat bij veel thuiswerkers gebeurde. Niet prettig voor jezelf, maar ook niet voor je werkgever. De productiviteit gaat nu eenmaal snel achteruit als je lichamelijke klachten hebt.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om, samen met je werkgever, een gezonde thuiswerkplek in te richten.

Een goed bureau

Een gezonde thuiswerkplek begint met een goed bureau. Het is aan te raden om een bureau te kiezen dat lijkt op het bureau dat je op kantoor gewend bent. Tenminste, als je van dat bureau geen last hebt natuurlijk. Een van de belangrijkste zaken bij een bureau is de juiste hoogte. Als je bureau te hoog of te laag is, kun je geen goede werkhouding aannemen en krijg je alsnog last van allerlei pijntjes.

Een zit-sta bureau is een ideale oplossing voor een goede thuiswerkplek. Een zit-sta bureau heeft een beweegbaar blad. Via een simpele bediening kun je het blad omhoog en omlaag bewegen. Als je zittend werkt, kun je gemakkelijk de ideale hoogte kiezen. Daarnaast is het eenvoudig om de hoogte snel aan te passen. Om rugklachten te voorkomen, is het aan te raden om afwisselend zittend en staand te werken. Ook hier biedt een zit-sta bureau uitkomst. Je kunt het blad hoog genoeg zetten om staand aan het bureau te werken.

Vergeet je bureaustoel niet

Naast een mooi bureau, is het ook belangrijk om voldoende aandacht aan een goede bureaustoel te besteden. Als je zittend werkt, heb je goede ondersteuning van je rug nodig. Je kunt het beste niet voor een goedkope uitvoering kiezen. Vaak laat de kwaliteit te wensen over en is ook de ondersteuning onder de maat. Het is verstandig om je goed te laten informeren.

Meestal kan je werkgever je ook goed helpen. Naast ondersteuning voor je rug, is het ook belangrijk dat je de bureaustoel op de juiste hoogte kunt zetten. Kies dus altijd voor een in hoogte verstelbare bureaustoel. Ondersteuning van je ellebogen is ook iets dat je niet moet onderschatten.

Een bureaustoel met armleuningen, uiteraard instelbaar naar jouw wensen, is ideaal. Op kantoor misschien minder belangrijk, maar thuis speelt het design van de 

beste bureaustoel

 wel een rol. Zeker als je je werkplek in de woonkamer hebt, wil je dat de bureaustoel goed bij jouw woonstijl past.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-20T15:37:51.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.