Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vertiv in Hype Cycle™-rapporten van Gartner® voor 2022

Vertiv door Gartner uitgelicht als voorbeeldleverancier in de rapporten “Hype Cycle for Edge Computing, 2022” en “Hype Cycle for Midsize Enterprises, 2022”

Vertiv (NYSE: VRT), een wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, heeft een vermelding gekregen als voorbeeldleverancier (sample vendor) in de categorie micro data center solutions in de rapporten “Hype Cycle for Edge Computing, 2022” en “Hype Cycle for Midsize Enterprises, 2022” van Gartner.

Gartner publiceert jaarlijks meer dan negentig Hype Cycle-rapporten in diverse technologische domeinen. Het doel hiervan is organisaties inzicht bieden in het volwassenheidsniveau en toekomstpotentieel van specifieke technologieën. Volgens de nieuwe rapporten houden bedrijven zich al jarenlang bezig met het inrichten van microdatacenters, maar hanteren zij daarvoor een ad hoc aanpak. Door samen te werken met leveranciers en het ontwikkelen van een consistente en gestandaardiseerde architectuur kunnen bedrijven opnieuw grip krijgen op deze bedrijfskritische activa. Dit stelt hen in staat om sneller locatiespecifieke diensten in te richten, de risico’s en operationele kosten te reduceren en hun service levels te verbeteren.

“In ons dagelijks leven worden we steeds afhankelijker van digitale technologie”, zegt Martin Olsen, vice president Integrated Rack Solutions Strategy & Transformation bij Vertiv. “Daarmee groeit de noodzaak om latency tot een minimum te beperken en klanten de mogelijkheid te bieden om op elk gewenst moment IT-diensten af te nemen. Edge computing is daarvoor van cruciaal belang. Met onze oplossingen voor microdatacenters bieden we efficiënte, betrouwbare en snel inzetbare infrastructuuroplossingen die organisaties in alle sectoren helpen om rekenkracht dichter bij gebruikers en apparaten te brengen.”

Vertiv voorspelde in haar overzicht van trends voor 2022 een toename van de vraag naar microdatacenters en andere geïntegreerde oplossingen als gevolg van de noodzaak van lagere latency en snelle probleemloze builds, die het mogelijk maken om de wereldwijde vraag bij te kunnen benen. Volgens het enquêterapport 'What’s Your Edge' is er volop bewijs van deze groeiende vraag. Veertig procent van alle respondenten gaf aan al met geïntegreerde rackoplossingen of microdatacenters te werken of dit van plan te zijn.

“Edge-applicaties worden meer dan ooit tevoren ingezet in ongebruikelijke locaties, zoals productievloeren en voorraadkamers van winkels. Organisaties doen een beroep op microdatacenters om voor de broodnodige flexibiliteit, beveiliging en betrouwbaarheid te zorgen en tegelijkertijd het ruimteverbruik te verminderen”, zegt Olsen.

Meer informatie over de oplossingen van Vertiv voor microdatacenters is te vinden op Vertiv.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-06T09:05:50.000Z Vertiv


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.