Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom is het zo belangrijk dat je mobiele netwerk betrouwbaar is?

Iedereen maakt het wel eens mee dat wanneer je in een drukke menigte staat, het netwerk ontzettend traag is of het gewoon helemaal niet meer doet. De een heeft dit vaker dan de ander. Dit heeft alles te maken met de betrouwbaarheid van het mobiele netwerk. Een sterk netwerk weet zich ertussen te wringen en de gebruiker de service te bieden waarnaar het verlangt. Maar hoe weet je nu welke provider het beste mobiele netwerk aanbiedt? In dit artikel lees je waarom een betrouwbaar netwerk belangrijk is en op welke provider je kunt rekenen wanneer je de service nodig hebt. 

Het belang van een betrouwbaar netwerk

In verschillende soorten situaties is het van belang dat je het mobiele netwerk kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het bellen van het noodnummer of wanneer je iemand kwijt bent en diegene wilt bereiken. In dat geval wil je niet dat jouw provider geen service kan bieden. 

Om gebruikt te maken van een mobiele service, heb je ten eerste een mobiele telefoon nodig en ten tweede een abonnement. Dit kan een sim only abonnement zijn, of een abonnement op jaarbasis. Hierbij betaal je vaak een maandelijks bedrag voor de mobiele service en de afbetaling van de telefoon. In het abonnement kan een keuze worden gemaakt hoeveel belminuten, sms'jes en mb's er per maand gebruikt kunnen worden. Bij een hoger aantal minuten, sms'jes en mb's, betaald de gebruiker een hoger bedrag per maand. Wil je nu niet aan een abonnement vastzitten? Dan zijn er gelukkig andere mogelijkheden om alsnog het mobiele netwerk te kunnen gebruiken.

Niet vastzitten aan een abonnement

Het kan zo zijn dat je liever niet vastzit aan een abonnement. Dit omdat je weet dat je nooit aan de gegeven belminuten komt, of simpelweg geen gebruik maakt van mobiel internet. In dat geval is het altijd nog mogelijk om een prepaid simkaart te nemen. Hierbij hoef je maandelijks geen vast bedrag te betalen, maar zet je zelfstandig geld op de simkaart. Met het geld op de simkaart kun je gebruik maken van het mobiele netwerk, door iedere belactie of sms apart te betalen. De tarieven voor bellen kunnen verschillen van €0,10 tot €0,20 per minuut. Bij sms'jes ligt dit bedrag iets lager, namelijk tussen de €0,10 en €0,15 per sms.

Kortom, in bepaalde situaties is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op het mobiele netwerk. Zo kun je gebruik maken van het netwerk door middel van een sim only abonnement of een prepaid simkaart. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-29T09:02:57.000Z Lequal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.