Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mourik kiest FlowFabric voor procesversnelling

Deal handen schudden overname

Bouw- en infrabedrijf Mourik kiest FlowFabric, expert in ontwikkeling van business applicaties, om haar IT-omgeving te optimaliseren door de strategische inzet van ontwikkelplatform Mendix. Als eerste project wordt het proces van planning tot en met verloning geautomatiseerd en versneld. FlowFabric ontwikkelt hiervoor een desktop- en mobiele applicatie waar productiepersoneel en uitvoerders van Mourik de urenregistratie digitaal in bijhouden en fiatteren. Papieren werkbriefjes en daarbij behorende handmatige handelingen worden hiermee verleden tijd. Dankzij slimme integratie met bestaande systemen zet Mourik met deze nieuwe applicatie een grote stap in efficiëntie en professionalisering. Ook verkrijgt de organisatie meer inzicht en grip op projectkosten.

De urenapplicatie wordt geïntegreerd met Metacom, ERP-software gericht op de bouw waar de planning en verloning mee ondersteund wordt binnen Mourik. Hierdoor is het effect van de nieuwe applicatie verveelvoudigd. Vanuit het planbord wordt de applicatie gevoed. Dit maakt het voor het productiepersoneel mogelijk om via de app alle details van een klus in te zien, bijvoorbeeld waar de betreffende persoon verwacht wordt, bij wie hij zich kan melden, welke certificaten nodig zijn of hoe de tijdsbesteding wordt ingeschat. Aan het einde van de werkdag bevestigt de medewerker de gemaakte uren of past deze naar de werkelijk gemaakte uren aan. Tot slot is het een kwestie van fiatteren door de uitvoerder, zodat de data weer terug kan naar het ERP om de salarisbetaling in gang te zetten. Waar voorheen dit proces over vijf schakels liep, is het nu één workflow geworden.

“De bouw is onderhevig aan grote verandering en vooroplopen in die verandering kan alleen met een optimaal ingerichte IT-omgeving”, aldus Jeroen Liefhebber, Financieel Directeur bij Mourik. “We zagen dat er veel te winnen viel door Mendix strategisch in te zetten. Om dit te kunnen doen, is de juiste expertise nodig. We zochten daarom een partij voor wie ontwikkeling van applicaties de core business is. Minstens zo belangrijk in de selectie was begrip van onze business. Deze criteria worden perfect vertegenwoordigd door FlowFabric. Het team acht niets bij voorbaat onmogelijk en denkt altijd een paar stappen vooruit. We kijken ernaar uit om onze hele IT-omgeving samen met hen te optimaliseren.”

René Tusveld, Business Development Manager bij FlowFabric: “Dit eerste project illustreert heel goed het belang van slimme systeemintegraties. Door de nieuwe applicatie te integreren met het ERP-systeem kan data goed stromen. Zo zorgen wij ervoor dat data vóór je gaat werken, in plaats van tegen je. Zowel Mourik als de uitvoerders en het productiepersoneel zijn hierbij gebaat. Het gaat ze veel werk schelen, maar hiervoor moet wel een hobbel genomen worden. Het proces met papieren urenbriefjes was weliswaar niet efficiënt, maar hier is het personeel wel aan gewend. Ons team zet zich daarom ook in voor een goede adoptie van de nieuwe applicatie. We blijven nauw met de business in gesprek om de applicatie aan te laten sluiten op hun behoeften.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-21T08:10:00.000Z Marcommit


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.