Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HSO behaalt ISO 27001 certificering

HSO behaalt ISO 27001 certificering

HSO, actief als Microsoft Solution Integrator voor de implementatie, de optimalisatie en het 24/7 beheer van Microsoft Dynamics 365, heeft de ISO 27001 certificering behaald.

Veenendaal, 7 maart 2017 – HSO, actief als Microsoft Solution Integrator voor de implementatie, de optimalisatie en het 24/7 beheer van Microsoft Dynamics 365, heeft de ISO 27001 certificering behaald. Dit geeft aan dat HSO beschikt over een duidelijk beleid rondom data en informatiebeveiliging.

Wanneer HSO tijdens een opdracht toegang krijgt tot bijvoorbeeld het ERP- of CRM-systeem van een klant, heeft HSO toegang tot vertrouwelijke informatie waar zorgvuldig mee om moet worden gegaan. Hierbij moet worden gedacht aan bijvoorbeeld de bij wet en regelgeving beschermde persoonsgegevens. Door deze certificering weet de klant dat haar data bij HSO veilig is.

Bernard Verweerd, Directeur Managed Services: “We zien dat data- en informatiebeveiliging steeds belangrijkere thema’s worden op de agenda van de overheid en zien een toenemende vraag hierover vanuit onze klanten. Daarom hebben we afgelopen jaar besloten om de interne organisatie, het proces en medewerkersbeleid aan te scherpen. Onderwerpen rondom dataverwerking, data toegang en mogelijke scenario’s zijn geanalyseerd. Alle ‘wat als…?’ vragen zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer er een laptop wordt gestolen met vertrouwelijke klantgegevens, of wie kan er bij de inloggegevens van onze klanten? Op deze manier zijn alle risico’s in kaart gebracht en kan HSO onverwachte situaties uitsluiten.”

Het gehele proces heeft HSO in negen maanden doorlopen. VEST business information governance heeft het proces vanuit de consultancy rol begeleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-07T10:32:00.000Z HSO
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.