Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Rentokil en Qlik bestrijden ongedierte met data

IoT

Ongediertebestrijder gebruikt Qlik-technologie als onderdeel van de nieuwe IoT-strategie Schiphol, 13 maart 2017 – Qlik®, leider in visual analytics, maakt bekend dat Rentokil Initial het analyseplatform Qlik Sense® gebruikt om meer inzicht te krijgen in productgegevens en operationele bedrijfsdata. Door de samenwerking met Qlik kan Rentokil wereldwijd nieuwe innovatieve digitale ongediertebestrijdingsproducten en diensten in de markt zetten.

Samen met Google en PA Consulting Group werkt Qlik aan de realisatie van Rentokil’s doelstelling om klanten voorspellend advies en ‘connected’ oplossingen te bieden. Het cloud-platform Qlik Sense visualiseert data afkomstig van nieuwe Internet of Things (IoT) producten van Rentokil. Rentokil gebruikt verbonden digitale apparatuur voor nieuwe toepassingen binnen proactief risicomanagement van ongediertebestrijding. Voorbeelden zijn het in kaart brengen van weerspatronen die van invloed zijn op knaagdierengedrag en het volgen van zwermen insecten door verschillende regio’s.

Rentokil heeft de verbonden knaagdierbestrijdingsproducten inmiddels uitgebreid tot meer dan 20.000 apparaten in 12 landen. Deze genereren meer dan drie miljoen gegevensbestanden per dag. De IoT-apparatuur stelt technici automatisch op de hoogte zodra een knaagdier is gevangen. Klanten worden hierover geïnformeerd via het internetportaal myRentokil.

Paul Donegan, ICT-directeur bij Rentokil Initial: “Het platform van Qlik stelt ons in staat om diepgaande inzichten uit data te putten. En belangrijker nog: het biedt onze medewerkers in de frontlinie actuele informatie en real-time trends. Dit geeft hun productiviteit een boost. De datavisualisatie is voor ons cruciaal om te digitaliseren en IoT-diensten verder uit te breiden. Hiermee luiden we de toekomst van ongediertebestrijding in.”

Simon Blunn, directeur en country manager UK & Ireland bij Qlik: “Rentokil’s innovatieve gebruik van IoT voor een nieuwe generatie diensten, geeft blijk van de mogelijkheden die een verbonden wereld te bieden heeft. Door werknemers en klanten de vrijheid te geven om te werken met de inzichten voortkomend uit IoT-data, benut je het volledige potentieel. We kijken uit naar de verdere samenwerking en helpen Rentokil om het hele verhaal dat schuilgaat achter de data te ontdekken.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-13T09:03:00.000Z Qlik


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.