Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gemeentelijke aangiften nu op dezelfde wijze

Gemeenten werken steeds intensiever samen om hun digitale dienstverlening efficiënter te organiseren. Daarom werkt Decos, het Nederlands kenniscentrum voor digitalisering, samen met KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) om de online diensten voor verhuis- en overlijdensberichten landelijk te organiseren.

Eind vorig jaar won Decos de aanbesteding van KING voor het leveren van webdiensten voor verhuis- en overlijdensberichten. De eerste pilot is inmiddels live. Het grote voordeel van deze nieuwe service is dat gemeenten niet langer zelf hoeven te investeren in de ontwikkeling van hun digitale dienstverlening op het gebied van verhuis- en overlijdensberichtgeving. Inwoners en uitvaartondernemers kunnen nu in heel Nederland op dezelfde wijze online hun aangifte indienen. Zo draagt deze service bij aan de realisatie van één efficiënte digitale overheid.

Digitale Agenda 2020
Een efficiëntere digitale overheid zorgt voor kwalitatief betere online dienstverlening, minder administratieve lasten en lagere kosten voor gemeenten. Deze uniformering is dan ook onderdeel van de Digitale Agenda 2020, een initiatief van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en KING om samenwerking tussen gemeenten op het gebied van e-dienstverlening te bevorderen.

De online diensten voor verhuis- en overlijdensberichten zijn bovendien gebruiksvriendelijk vormgegeven, zodat ook ‘minder-digitaal-vaardigen’ er gebruik van kunnen maken. Een goede gebruikerservaring draagt bij aan het succesvol gebruik van de online diensten.

Pilot
Gemeenten die kosteloos willen meedoen aan deze eerste pilot kunnen zich bij Decos aanmelden. Kijk op www.decos.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-10T09:33:32.000Z Decos
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.