Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MarkLogic maakt indruk tijdens de Computable Awards

MarkLogic, de marktleider op het gebied van NoSQL databases voor enterprises, greep samen met de internationale IT-dienstverlener Endava net naast de Computable Award voor het ICT-project van het jaar in het MKB. Het digitaliseringsproject voor OAZ Subsidieadvies maakte wel veel indruk bij de jury door de snelle implementatie en de slimme toepassing van machine learning-technologie.

De oplossing die Endava voor OAZ Subsidieadvies ontwikkelde, is het schoolvoorbeeld van een digitaal transformatieproject. Het aanvragen van subsidies gaat namelijk gepaard met de handmatige verwerking van heel veel papieren documentatie. Om dit proces radicaal te moderniseren gebruikte Endava een combinatie van optical character recognition (OCR), machine learning, natural language processing en de NoSQL-database van Marklogic. Het systeem werd op basis van Intelligent Process Management (IPM) ingericht, en stelde OAZ Subsidieadvies vervolgens in staat om alle documentatie rond subsidieaanvragen te digitaliseren, doorzoekbaar te maken en het  verwerkingsproces grotendeels te automatiseren. Al binnen twee weken bespaarde de organisatie hiermee 20 procent aan tijd en verhoogde de productiviteit binnen zes weken met 30 procent.

“Ondanks dit resultaat, zijn wij toch heel trots om genomineerd te zijn voor deze Computable Award,” zegt Jurriaan Krielaart, Regional Director van MarkLogic. “Endava heeft met de MarkLogic NoSQL-database een indrukwekkend systeem ontwikkeld, waarmee een primair documentgedreven bedrijfsproces compleet getransformeerd is. Het spreekt misschien zoveel tot de verbeelding als 3D-printen of karten met augmented reality, maar OAZ Subsidieadvies kan met deze toepassing een ware digitale transformatie van het subsidielandschap ontketenen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-03T09:58:00.000Z