Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NWB Bank bespaart tijd met Rubrik

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een toonaangevende bank van en voor de Nederlandse publieke sector, gevestigd in Den Haag. De NWB Bank werd opgericht in 1954 en is qua balansomvang de vijfde bank in Nederland. De NWB Bank staat als significante bank onder toezicht van de Europese Centrale bank en beschikt over de hoogste kredietwaardigheidsrating van zowel Standard & Poor’s als Moody’s. De bank bedient met name decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies) en instellingen onder garantie van (decentrale) overheden zoals woningbouwcorporaties en zorginstellingen.

Michel Vaessen, ICT Manager, leidt een IT-team van negen personen dat zich bezighoudt met de ondersteuning van de interne gebruikers en externe klanten van de bank. “Ons centrale mandaat is het beheren van de infrastructuur, de ICT-projecten en de netwerktoepassingen van het bedrijf. We bieden ook digitale diensten aan onze externe klanten en bouwen momenteel aan een klantenportal om onze klanten nog meer inzicht in hun leningen en bijbehorende documentatie te bieden,” zegt Vaessen. “De beschikbaarheid van data en het inzetten van geavanceerde technologie zijn fundamenteel voor onze IT-strategie. Rubrik past perfect in deze visie en stelt ons in staat om in de toekomst de voordelen van de cloud te plukken.”  

Gebrek aan schaalbaarheid met ingewikkelde legacy-oplossing

|“Onze vorige oplossing voor gegevensbeheer was op tape gebaseerd en uiterst ingewikkeld,” stelt Rob Heemskerk, netwerkbeheerder bij NWB Bank. “Ik was de enige persoon die de oplossing volledig begreep, waardoor onze afdeling onder druk kwam te staan als ik ziek was of met verlof. Het werkte met een command-line interface die Linux-expertise vereiste en het was niet eenvoudig schaalbaar. We hebben een 100% virtuele omgeving voor onze SQL-databases. Voor elke virtuele omgeving was een individuele agent nodig om snapshots te beheren, wat al snel log werd.” “Gegevensherstel en het terughalen van documenten zijn essentiële elementen van onze oplossing voor gegevensbeheer en Rubrik heeft deze processen vereenvoudigd,” aldus Heemskerk. “Onze gebruikers verwachten instant-recovery. Met onze oude oplossing zouden back-ups over meerdere tapes zijn verspreid en zou het herstellen van een complete machine vaak meer dan 24 uur duren. Dat was onaanvaardbaar.” “Met Rubrik kunnen we onze hersteldoelstellingen met vertrouwen het hoofd bieden. We zijn van plan om onze datawarehousing-infrastructuur uit te breiden en we kunnen Rubrik eenvoudig opschalen met nieuwe servers door simpelweg een nieuwe brik toe te voegen.”

Rubrik voor beleidsgebaseerde automatisering

“We hebben verschillende leveranciers geëvalueerd bij het vervangen van onze verouderde oplossing,” zegt Vaessen. “We hadden een product nodig dat onze datamanagementtaken zou vereenvoudigen en tegelijkertijd de gegevensbescherming zou bieden die ons bedrijf nodig heeft. Uiteindelijk bleek Rubrik voor ons de meest eenvoudige oplossing voor het opzetten van SLA-beleid.” “Bovendien vermindert de noodzaak van extra software of agents met Rubrik de tijd die we nodig hebben om onze back-ups te beheren. We hadden een product nodig dat eenvoudig integreerde met Nutanix en dat geen uitgebreide training vereiste. Rubrik voldoet hieraan en dankzij de eenvoud van de interface kunnen we het product gebruiken zonder een beroep te hoeven doen op ondersteuning, zoals voorheen vaak het geval was,” zegt Vaessen.  

Een vereenvoudigd pad naar reglementaire compliancerapportage

“Als financiële instelling zijn we verplicht om de gegevens van onze klanten te beschermen door strikte SLA’s op te leggen,” zegt Vaessen. “We moeten externe auditors voorzien van bewijs waarmee wij kunnen aantonen dat we voldoen aan de  voorschriften van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB). In het verleden was ik meerdere dagen  kwijt met het maken van screenshots en het voorbereiden van geschikte documenten voor auditors en dat ging ten koste van andere verplichtingen.” “Met de hulp van het supportteam van Rubrik hebben we nu een rapportage die ons externe auditteam tevredenstelt,” zegt Vaessen. “Met Rubrik Envision kunnen we met één klik SLA-rapporten genereren, die laten zien dat we inderdaad voldoen aan de wettelijke vereisten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-06T10:27:38.000Z Rubrik
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.