Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Rubrik wint VMworld Europe 2018 Awards

Rubrik, het Cloud Data Management-bedrijf, heeft twee ‘Best of’ VMworld Europe 2018 Awards gewonnen: Best of Show en Best Data Security and Data Protection Project. Hiermee wordt de uitzonderlijke impact van Rubriks Radar ransomware-bedreigingsbescherming voor ASL Airlines erkend.

Radar, de nieuwste datamanagement-applicatie op basis van het Polaris SaaS-platform, maakt gebruik van machine learning om afwijkend gedrag te detecteren en versnelt de manier waarop bedrijven databeveiligingsincidenten oplossen. Deze overwinningen prolongeren het VMworld 2018-succes van Rubrik, want Radar werd ook bekroond als de Best of Show-winnaar op VMworld US en won de Gold Award voor beveiliging.

De Best of VMworld 2018 Europe User Awards, georganiseerd door Computer Weekly en SearchServerVirtualization.com, onderscheiden de meest innovatieve cloud-, mobiliteits- en databeschermingsprojecten in Europa. Een onafhankelijk panel van deskundige juryleden selecteerde winnaars “op basis van de zakelijke voordelen, het niveau van innovatie en de best practice die hun projecten hebben gedemonstreerd.” De felbegeerde Best of Show-prijs wordt de ‘kampioen der kampioenen’-prijs genoemd omdat deze de algehele winnaar voor het meest innovatieve gebruik van technologie bekroont.

Rubrik beschermt ASL Airlines tegen Ransomware 

ASL Airlines is een vracht- en passagiersluchtvaartmaatschappij uit Ierland, met hubs in België, Frankrijk, Hongarije, Spanje en Zwitserland. Het bedrijf verzorgt vrachtdiensten in heel Europa namens grote integrators zoals Amazon, DHL Express, FedEx, La Poste en UPS.

Fabrice De Biasio, Chief Group Information Officer bij ASL Airlines, houdt toezicht op de operationele infrastructuur van 3.000 werknemers en is verantwoordelijk voor het garanderen van de beschikbaarheid van de data en het voldoen aan strikte beveiligingsnormen. ASL is verplicht om voor 99,9% beschikbaarheid te zorgen – met een maximum van 60 minuten toegestane stroomuitval per jaar. Als het IT-systeem van ASL niet werkt, kunnen vliegtuigen niet vliegen, kunnen klanten hun vracht niet ontvangen en loopt de luchtvaartmaatschappij het risico hoge boetes te krijgen.

De Biasio had te maken met allerlei prestatie- en schaalbaarheidsproblemen met Veeam, de vorige back-upoplossing, die de bedrijfskritische Oracle-server niet voldoende kon ondersteunen. In 2017 stapte ASL over op Rubrik Cloud Data Management (CDM) vanwege het gebruiksgemak, de leveranciersonafhankelijke aanpak en de remote office-orkestratie met Edge en Oracle-ondersteuning. Met Rubrik heeft ASL geprofiteerd van drie keer snellere hersteltijden en vier keer besparing op tijdbeheer. In 2018, tijdens een toenemende dreiging van cyberaanvallen, zette ASL Rubrik Radar in om proactief de dreiging van ransomware aan te pakken. Dankzij Radars multi-level-beveiliging, heeft De Biasio nu gemoedsrust en profiteert hij van de volgende voordelen:

Operationele voordelen

  • Tot 100+ uur IT Admin-tijd bespaard in geval van een aanval: “We hebben minimaal één ransomware-aanval per maand. Vóór Radar was het team vijftien uur bezig met het herstellen van een kleine ransomware-aanval. Waren we geraakt waren door een grote aanval, dan vrees ik dat het herstel weken zou hebben geduurd.”
  • 25% IT Admin-tijdbesparing (40+ uur besparing per maand): “Ons team was tot twee uur per dag bezig met het monitoren van onze applicaties op ransomware. Nu hoeven we maar een paar minuten per dag te besteden aan het checken van Radar, zodat ons team meer tijd kan besteden aan initiatieven die waarde toevoegen aan het bedrijf.”
  • Herstel automatiseren en downtime verminderen: “Vóór Radar konden we herstellen van aanvallen met verschillende scripts en door gecompromitteerde bestanden handmatig te identificeren en te wissen. Dat was een ongelooflijk pijnlijke ervaring. Onze IT-beheerder is dol op Radar, omdat alles automatisch wordt gedaan. Radar ontdekte een slecht bestand, bracht hem op de hoogte en hij zette gewoon een paar vinkjes om het in een schone staat te herstellen.”

Zakelijke impact

  • Wereldwijde zichtbaarheid en onmiddellijke actie op dreigingen: “Met Radar kunnen we de serveractiviteit in realtime volgen en snel reageren. Als iets niet normaal is, weten we ervan.”
  • De mogelijkheid om bedrijven te beschermen tegen catastrofaal risico met Cyber Insurance: “Omdat de vrachtluchtvaartsector een regelmatig doelwit is voor ransomware-aanvallen, is het ongelooflijk moeilijk voor luchtvaartmaatschappijen om een cyberverzekering af te sluiten. Als we Radar niet hadden, zouden we niet zijn goedgekeurd voor een cyberverzekering.”
  • Miljoenen euro's aan potentiële besparingen in geval van een aanval: “Rubrik en Radar zijn de meest cruciale tools voor gegevensbescherming en bedrijfscontinuïteit in mijn arsenaal tegen cyberdreigingen. Radar helpt ons onze bedrijfsresultaten te beschermen en mogelijk miljoenen euro's te besparen in geval van een aanval.”

Radar is gebouwd op het Polaris SaaS-platform van Rubrik en stelt bedrijven in staat om security aanvallen sneller te detecteren en sneller te reageren door diepgaande informatie te leveren over hoe en wanneer een aanval gevolgen heeft gehad voor hun data. In het geval van een aanval, zoals ransomware, kunnen bedrijven disruptie en dataverlies nu minimaliseren door met een paar klikken hun hele omgeving te herstellen.

“We zijn vereerd dat we het Best of Show en het Best Data Security and Data Protection Project op VMworld Europe 2018 hebben gewonnen voor ons werk met ASL Airlines,” zegt Arvind Nithrakashyap, medeoprichter en CTO van Rubrik. “Een ransomware-aanval op een bedrijf kan verlammend werken, helemaal voor de kritieke operaties van een luchtvaartmaatschappij. Met Radar kan ASL Airlines nu snel en pijnloos aanvallen detecteren en betrouwbaar binnen enkele minuten herstellen wanneer het onvermijdelijke gebeurt.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-08T13:20:07.000Z Rubrik
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.