Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Meerinzicht en BCT zetten in op digitale dienst

Sittard – Meerinzicht, de ambtelijke samenwerking tussen de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, kiest voor de Liber portalen van BCT, specialist in Enterprise Information Management. Met deze portalen zet Meerinzicht stappen richting effectieve digitale dienstverlening. Ook kan het winst boeken op het gebied van efficiency en kwaliteit in het primaire werkproces van haar medewerkers.

Zaakgericht werken

Meerinzicht neemt haar mensen graag mee in de technologische ontwikkelingen. Op deze manier kwam ook de wens voor zaakgericht werken naar voren. Meerinzicht had de behoefte om haar medewerkers op een overzichtelijke en eenvoudige manier toegang tot en inzicht in informatie te bieden. De grootste eis daarbij was dat de technologie moest werken voor de gebruiker, en niet andersom. Uit een Europese aanbesteding kwam BCT als winnaar uit de bus en samen zijn beide partijen tot de optimale inrichting van het informatieplatform gekomen. De implementatie van de Liber-portalen heeft al succesvol bij gemeente Harderwijk plaatsgevonden. Gemeente Zeewolde zal naar verwachting in maart upgraden naar de nieuwste versie van de Liber-portalen en gemeente Ermelo volgt in de zomer van dit jaar. Alle drie de gemeentes werken al met het document managementsysteem Corsa van BCT, wat zorgt voor optimale integratiemogelijkheden met Liber.

Johan Kluijs, Manager Informatisering & Automatisering bij Meerinzicht: “Als overheid moet je er alles aan doen om de burger goed te bedienen. Middels digitale dienstverlening kun je grote stappen zetten om efficiënter en transparanter te werk te gaan én de overheid beter bereikbaar te maken. Dit is geen eenvoudig traject, maar de implementatie van Liber maakt ons werk al een stuk gemakkelijker. We hebben met BCT het fundament gelegd waarop we voortdurend kunnen werken aan de beste versie van Meerinzicht.”

Tristan Schurgers, Accountmanager bij BCT: “Wij geloven dat organisaties, en zeker de overheid, de digitale transformatie met twee handen moeten aangrijpen. Het is dan ook mooi om te zien dat de gemeente Harderwijk hier het voortouw in neemt. Het is een volgende stap naar de verdere professionalisering en verbetering van de dienstverlening richting de burger. We kijken ernaar uit onze samenwerking voort te zetten en de overige gemeentes uit het samenwerkingsverband Meerinzicht te ondersteunen in hun digitale transformatie.”

----

Over BCT 

BCT is ervan overtuigd dat grip op informatie bijdraagt aan een veilige, kansrijke en duurzame wereld. Met een team van ruim 140 getalenteerde medewerkers optimaliseert BCT informatiemanagement bij organisaties aan de hand van het BCT Transitiemodel. Daarmee geeft BCT organisaties in vier overzichtelijke stappen een handvat in de groei naar een kennisgedreven organisatie om zo het maximale uit informatie te halen. Met haar blik gericht op de toekomst, maar met oog voor het huidige ambitie- en volwassenheidsniveau van organisaties, ontketent BCT een evolutie of een revolutie op het gebied van waardecreatie. De specialist in informatiemanagement is een aanjager van innovatie en helpt organisaties hun bestaansrecht te borgen. Hiervoor zet BCT hoogwaardige Enterprise Information Managementtechnologie in waarmee dagelijks meer dan 150.000 eindgebruikers werken. Sinds de start ruim 30 jaar geleden, heeft BCT een klantportfolio opgebouwd van meer dan 800 organisaties in overheid, semi-overheid en het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden op https://www.bctsoftware.com/nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-07T09:29:57.000Z BCT
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.