Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EDB sluit succesvol jaar van hypergroei af

EDB, een belangrijke contributor aan PostgreSQL, kondigt aan dat het in 2020 een recordgroei heeft geboekt. Het bedrijf breidde zijn technologieportfolio uit met de overname van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde 2ndQuadrant, waardoor het de grootste dedicated leverancier van PostgreSQL-producten en -oplossingen ter wereld werd.

Hoogtepunten 2020

●     59 procent stijging van de jaarlijks terugkerende omzet en 117 procent netto klantuitbreiding

●     44 opeenvolgende kwartalen van jaarlijks terugkerende omzetgroei

●     5.400 levenslange klanten, waaronder 28 procent van de Fortune 500 en 22 procent van de Fortune 100

●     Het team groeide met 46 procent. Op dit moment heeft EDB meer dan 300 specialisten die zich bezighouden met PostgreSQL

“De markt voor Postgres explodeert en klanten gebruiken het op alle platformen: on-premises, in de cloud en in hybride omgevingen. Door onze exclusieve focus op Postgres, leidt EDB deze groei, wat resulteerde in een nieuw recordjaar”, aldus Ed Boyajian, president en CEO van EDB. "Op dit moment zijn er twee koplopers op het gebied van open source-databases. Indien je een ware onafhankelijke open source-database wilt, dan is er maar één: Postgres."

Leiderschap uitgebreid om groei te ondersteunen

De snelle omzetgroei van EDB leidde tot het aanstellen van Sean Dolan als Chief Revenue Officer, die zich zal concentreren op het opschalen van EDB om aan de toenemende marktvraag naar PostgreSQL te voldoen. Dolan brengt uitgebreide wereldwijde ervaring met zich mee. Zo werkte hij eerder voor Qlik Technologies, Juniper Networks, Alcatel-Lucent en EY.

Leslie O’Neil werd gepromoveerd tot senior vice president human resources om het snel groeiende wereldwijde personeelsbestand van het bedrijf te beheren. Simon Riggs, voorheen CEO van 2ndQuadrant, vervoegde het managementteam als de eerste EDB Fellow. Carrie Palin trad toe tot de raad van bestuur van EDB. Palin is een ervaren marketingmanager die als senior vice-president en chief marketing officer heeft gewerkt bij Box, SendGrid en databedrijf Splunk.

PostgreSQL-leiderschap

●     De vooraanstaande reviewsite voor datatechnologie, DB-Engines, heeft PostgreSQL voor de derde keer uitgeroepen tot Database Management Systeem van het jaar 2020. PostgreSQL blijft MongoDB, Redis en MySQL overtreffen.

●     Het EDB-technologieteam heeft verschillende bijzondere bijdragen geleverd aan PostgreSQL 13 die de snelheid en beveiliging van de core database hebben verhoogd. Het bedrijf bracht ook EDB Postgres Advanced Server 13 uit, dat de bruikbaarheid, beveiliging en implementatieflexibiliteit verbetert om aan de behoeften van de grootste enterprises te voldoen.

Cloud-groei

●     Meer dan 40 procent van de omzet van EDB is afkomstig van klanten die implementaties in de cloud draaien.

●     Uitgebreid aanbod in technische ondersteuning en beheerde services voor Amazon RDS en Microsoft Azure Database.

●     Samen met IBM werd de enige PostgreSQL-gecertificeerde extensie voor IBM Cloud Pak for Data, een uitgebreid data- en AI-platform gebouwd op Red Hat OpenShift, geïntroduceerd. Hierdoor kunnen klanten implementeren in de cloud van hun keuze.

“Bedrijven hebben de voordelen van open source ingezien bij het verlagen van de operationele kosten en profiteren van de voordelen van een standaard, breed geaccepteerde en door de gemeenschap ondersteunde technologie. Velen hebben het echter nog niet gebruikt voor ambitieuzere projecten, omdat ze bang waren dat alleen zij de kosten en het risico zouden dragen”, zegt Carl Olofson, vice-president Research, Data Management Software, IDC. "Bedrijven die hun plannen willen uitvoeren met behulp van open source-technologie zoals PostgreSQL, hebben de betrouwbaarheid en beveiliging nodig van een professionele support-organisatie, vooral wanneer die organisatie toont een hoge mate van toewijding en de middelen te hebben om hen te ondersteunen waar nodig."

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-23T14:13:56.000Z EDB


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.