Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

DATPROF-onderzoek: test data nog steeds knelpunt in softwareontwikkeling

DATPROF, softwarespecialist in test data management oplossingen, heeft onderzoek gedaan naar de stand van test data management in organisaties over de hele wereld. De resultaten zijn gebundeld in het Engelstalige rapport “Test Data Management – State of the Art 2020-2021”.

Kwalitatief slechte test data vertraagt ontwikkelingsproces

Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat veel organisaties werken met verouderde (en kwalitatief slechte) test data. Vaak is test data weken of zelfs maanden oud en is er weinig kennis over de data. Het ontbreken van deze up-to-date (of representatieve) test data blijkt nog steeds een belangrijk knelpunt en vertraagt de levering van nieuwe software en applicaties. Daarnaast zorgt het gebrek aan kennis van de data ervoor dat organisaties niet weten of bugs worden veroorzaakt door test data of door de softwarecode. Kortom: je delivery pipeline wordt telkens geblokkeerd door onbekende factoren.

Een andere opvallende conclusie is dat organisaties nog graag gebruik maken van volledige kopieën van productiedata voor hun ontwikkel- en testwerkzaamheden. Pas bij het hebben van meer dan 9 van deze kopieën lijkt de interesse in subsetten (het extraheren van kleinere, referentieel intacte data sets) toe te nemen. “Dat is jammer om te zien”, zegt Maarten Urbach, CEO bij DATPROF. “Juist door het gebruik van (gemaskeerde) subsets kun je eenvoudiger, sneller en goedkoper alle teams voorzien van test data set, wat vervolgens je hele softwareontwikkelingsproces versnelt en de kwaliteit van de software ten goede komt.”

Klik hier om het onderzoek te downloaden.

Over DATPROF

Softwarespecialist DATPROF ontstond in 2009 en is Nederlands marktleider op het gebied van test data management oplossingen. Door de grote verscheidenheid aan klanten, in zowel de publieke als de private sector, heeft ze een uitgebreid track record. DATPROF is onafhankelijk en gebruikt haar wereldwijde partnernetwerk om de oplossingen bij haar klanten te brengen. DATPROF vereenvoudigt het verkrijgen van de juiste test data op het juiste moment.

Meer informatie: www.DATPROF.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-15T11:42:50.000Z DATPROF


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.