Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

TIBCO en Mercedes-AMG Petronas Formula One Team zetten samenwerking voort

TIBCO en de achtvoudige winnaar van het FIA Formula One World Constructors’ Championship, het Mercedes-AMG Petronas Formula One-team, verlengen hun samenwerking.

Het afgelopen seizoen heeft het F1-team TIBCO Spotfire uitgebreid ingezet voor racesimulaties, die van invloed zijn op de actuele auto-setup en -configuratiebeslissingen. Het team breidde ook het gebruik van de TIBCO Cost Visualizer Tool uit voor gedetailleerde kosten-waarde-analyse van engineering- en financiële databronnen om te voldoen aan FIA-regelgeving inzake kostenlimieten. Beide technologieën spelen een essentiële rol in het ontwerp, de ontwikkeling en engineering van de nieuwe Mercedes-AMG F1 W13 EQ Performance-auto.

“Het was een uitdagend jaar voor alle teams. Door een groot aantal COVID-protocollen, nieuwe reglementen, verschillende nieuwe circuits en een overvolle agenda stond iedereen onder enorme druk. Toen het einde van het seizoen in zicht kwam, speelde het gebruik van digital twins en racesimulaties een cruciale rol bij het optimaliseren van de autoprestaties en bij het binnenslepen van essentiële kampioenschapspunten in een zeer competitieve omgeving”, zegt Michael O’Connell, chief analytics officer, TIBCO.

De bedrijven verlengen hun samenwerking op en naast het circuit. TIBCO Spotfire hielp het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team om de factoren die van invloed zijn op de autoprestaties te begrijpen en zorgde voor updates van de autoconfiguratie gedurende het raceweekend. Met nieuwe en aangepaste circuits speelden de op digital twins-gebaseerde simulaties een cruciale rol in het succes van het team. Het team maakte gebruik van Spotfire om de simulaties te analyseren en de effecten van instelbare autoconfiguratieparameters – waaronder suspension, achter- en voorvleugels en aerodynamica – op de autoprestaties te beoordelen. Het team maakte ook gebruik van digital twins van de auto’s en voerde hiermee miljoenen simulaties uit, waarbij combinaties van de instelbare parameters werden gebruikt om de prestaties van de auto’s op het circuit te beoordelen. De simulatieresultaten werden vervolgens gebruikt voor auto-setups en om ze te configureren gedurende het raceweekend. Deze aanpasbare auto-setup en -configuratie was cruciaal voor de autoprestaties, vooral in de laatste reeks races in Amerika en het Midden-Oosten waar een zeer competitieve strijd om het kampioenschap plaatsvond.

“Racen is zoveel meer geworden dan alleen de auto. We moeten onze coureurs voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om op die dag, op dat circuit en onder die omstandigheden het beste uit de auto te halen, en dat halen we allemaal uit data”, zegt Michael Taylor, IT director, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. “Onze samenwerking met TIBCO is nog belangrijker geworden, omdat we data gebruiken om een beter beeld van elke race te creëren door middel van simulaties. De TIBCO Cost Visualizer Tool biedt ook inzichten in de waarde en kosten, van ontwerp tot productie tot prestaties op het circuit, waardoor we een algemene voorsprong hebben wat betreft planning en uitvoering van elke race en gedurende het hele seizoen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T16:41:35.000Z TIBCO Software


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.