Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

DataCore biedt Bolt: enterprise-grade container-native storage-software

DataCore Software, de grootste onafhankelijke leverancier van Software-Defined Storage-oplossingen, presenteert DataCore Bolt, enterprise-grade container-native storage-software voor DevOps. Stateful-applicaties die draaien op Kubernetes-clusters in de cloud en on-premises profiteren van Bolt's dynamische levering van krachtige opslag. De gecontaineriseerde microservices-stack van Bolt maakt gebruik van de kenmerken van NVMe-oF/TCP met lage latentie en hoge IOP's, in combinatie met de intrinsieke orkestratie en veerkracht van Kubernetes op grote schaal.

“Al vroeg realiseerden we ons dat de komst van containers een transformatie teweeg brengt die maar één keer in een generatie plaatsvindt, waarbij gegevensopslag een unieke impact heeft op de implementatie en het reactievermogen van op microservices gebaseerde applicaties. Dit is een markt waar veel vraag is naar moderne opslagtechnologieën zoals NVMe over Fabrics en platformonafhankelijke datadiensten”, zegt Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software. "We zijn er trots op dat we met DataCore Bolt het erfgoed van innovatie voortzetten dat door MayaData is begonnen. Dit doen we door krachtige, schaalbare, flexibele en betrouwbare bedrijfssoftware te ontwikkelen waarmee organisaties de sprong naar de gecontaineriseerde wereld kunnen maken en snel kunnen reageren op veranderingen."

Bolt is het eerste commercieel gelicentieerde Kubernetes-opslagproduct van DataCore en is gebaseerd op technologie van het overgenomen MayaData, de oorspronkelijke ontwikkelaar van OpenEBS. Traditionele opslaginfrastructuren voldoen op zichzelf niet aan de gegevenspersistentie en portabiliteitsbehoeften van de huidige, modern stateful workloads. Bij gebruik van DevOps vertraagt ​​hun afhankelijkheid van repetitieve handmatige taken de pijplijnen voor continue integratie en continue levering (CI/CD), waardoor de voordelen die containerisatie kan opleveren, afnemen.

Bolt is een storage-oplossing die speciaal is gebouwd voor Kubernetes en die de implementatie en release van productieklare software vergemakkelijkt en tegelijkertijd de flexibiliteit biedt die vereist is in een grootschalige DevOps-omgeving. Door gebruik te maken van de voordelen van NVMe-hardware en het NVMe-oF/TCP-protocol, ondersteunt Bolt een configureerbare en uitgesplitste opslagarchitectuur die de overhead en traagheid van andere opslagproducten wegneemt.

"We gebruiken MayaData's technologie al meer dan een jaar met succes en wat DataCore doet met Bolt is naar onze mening de natuurlijke evolutie voor iedereen die zeer krachtige container-native storage nodig heeft", zegt Dinesh Majekar, Director bij Civo, een cloud- native serviceprovider die puur wordt aangedreven door Kubernetes. “Je kunt geen moderne applicaties en microservice-architecturen bouwen op de technologie van gisteren. Door de expertise die is ingebouwd in de populaire OpenEBS-software toe te passen, hebben teams de wendbaarheid waarmee ze de Kubernetes-infrastructuur kunnen schalen om stateful gecontaineriseerde applicaties en de DevOps-pijplijn te ondersteunen - en de ervaring en efficiëntie van I/O-intensieve applicaties te verbeteren door alleen Kubernetes.”

"De opkomst van Kubernetes heeft meer nadruk gelegd op opslag die is ontworpen voor wijdverbreide, gecontaineriseerde implementaties", zegt Dave Raffo, senior analist, HCI, cloudopslag en containeropslag bij Evaluator Group. "Container-native storage-spelers, waaronder DataCore, brengen essentiële enterprise-mogelijkheden naar DevOps- en IT Ops-teams die stateful workloads willen uitrollen die snellere prestaties en handsfree automatisering vereisen."

Of het nu in de cloud of op locatie is, Bolt elimineert storage gerelateerde vertragingen en versnelt de codeprogressie om een ​​naadloze applicatielevering via de DevOps-pijplijn te garanderen, waardoor teams hun implementatiedoelen kunnen bereiken. Bolt stelt DevOps ook in staat om:

  • Het reactievermogen van stateful workloads door toegang met lage latentie tot NVMe-schijven te versnellen;
  • DevOps CI/CD-pijplijn met gecontaineriseerde opslagservices die rechtstreeks vanuit Kubernetes worden georkestreerd te stroomlijnen;
  • Complex opslagbeheer door native Kubernetes-automatisering te vervangen;
  • Inzicht te verkrijgen in opslaggedrag dat niet mogelijk is met externe systemen;
  • Overdraagbaarheid van opslagservices te garanderen door kernel/OS-afhankelijkheden te verwijderen;
  • De veerkracht van gegevens door volumereplicatie tussen K8s-knooppunten te verbeteren.

Bolt is beschikbaar voor commercieel gebruik en heeft een licentie per Kubernetes-node. Een typische licentie voor 1 jaar van Bolt omvat jaarlijkse licentiekosten en ondersteuningskosten.

Bronnen:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-01T16:12:37.000Z DataCore


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.