Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Alles over procesautomatisering voor technische bedrijven

Dit artikel delen:

Dat veel zaken binnen bedrijven eenvoudiger zouden moeten kunnen is elke ondernemer van overtuigd. Hoeveel processen binnen een bedrijf zou je graag meegenomen zien worden in de automatisering? Het voordeel is immers dat je kosten kan besparen omdat je efficiënter gaat werken.

Maar waar het vaak bij een idee blijft, gaat QuandaGo een stap verder. Zij zijn in staat om de processen wel te automatiseren en daardoor een situatie te creëren die het werk eenvoudiger maakt. Gelet op de vele bedrijven die zeer tevreden zijn over de uitvoering van QuandaGo kan je stellen dat als je op zoek bent naar het automatiseren van bedrijfsprocessen je bij QuandaGo aan het juiste adres bent. Benieuwd naar wat procesautomatisering kan betekenen voor uw bedrijf? Bekijk de website van QuandaGo.

Wat is procesautomatisering?

Het klinkt mooi een term zoals procesautomatisering en voor veel bedrijven zou dit een perfecte toepassing kunnen zijn maar de vraag die al snel opkomt is: Wat is procesautomatisering precies. Om die vraag goed te beantwoorden moet je eerst kunnen omschrijven wat een proces is binnen je bedrijf. Een proces is een geordende bundeling van menselijke activiteiten in relatie van een product of een dienst. Om het simpel uit te leggen: het zijn een aantal verschillende taken achter elkaar die ervoor zorgen dat je uiteindelijk je doel haalt. Een proces komt ook vaak terug en daar komt de automatisering om de hoek kijken. Hoeveel tijd zou je kunnen besparen als je een deel of misschien wel het hele proces kan automatiseren?

Terugkerende taken

Als je kiest voor procesautomatisering dan neem je dus voor jezelf of voor je medewerkers terugkerende taken uit handen door deze te automatiseren. Het levert dus in veel gevallen een win-win situatie op. Als eerste is de kans op een fout binnen de automatisering kleiner. Als tweede zorg je ervoor dat je medewerkers dus tijd overhouden voor taken die minder routinematig zijn. Taken die ervoor zorgen dat een baan een uitdagend karakter houdt. Het derde voordeel is dat het werk minder tijd kost en daardoor goedkoper is geworden. Deze drie zaken zorgen ervoor dat je efficiënter werkt als bedrijf.

In de praktijk

Het klinkt op papier natuurlijk erg eenvoudig. Maar het mooie van deze manier van denken is dat het in de praktijk ook eenvoudig wordt. Als je eenmaal inzichtelijk hebt welke processen er geautomatiseerd kunnen worden dan zie je op korte termijn de efficiency toenemen. De resultaten van procesautomatisering zijn snel meetbaar en zorgen ervoor dat je medewerkers zich bezig kunnen houden met hun kerntaken zonder bezig te hoeven zijn met handelingen die steeds weer terugkeren. Bekijk hier de blogs van QuandaGo. Je krijgt hierdoor een idee wat er allemaal voor mogelijkheden zijn en kan dan de inschatting maken of het ook binnen jouw bedrijf of afdeling voordeel kan opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-14T10:16:47.000Z QuandaGo
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.