Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Rapportages en grafieken inzichtelijk maken via MyExports_Raadplegen

Inzicht krijgen in uw gegevens via een toegankelijke, overzichtelijke webbrowser? Snel en eenvoudig gegevens selecteren en sorteren op bestaande tabellen? Dit kan allemaal met het laatste product van MyExports: MyExports Raadplegen. Alle gegevens op één plek!

Geen ‘rondslingerende’ Excels

Aan de basis van MyExports Raadplegen ligt het bestaande MyExports Datawarehouse, waarin zo’n vijftigtal databases via een etl worden ontsloten en meerdere tabellen tot één relevante tabel worden samengevoegd én verrijkt. In ‘Raadplegen’ kan een klant vervolgens gegevens selecteren en sorteren op de in het datawarehouse aanwezige tabel, met de mogelijkheid om tabellen, rapporten en vergelijkingen te raadplegen. Het grote voordeel van dit product is het tegengaan van ‘rondslingerende’ Excel-rapporten en de eenvoudige toegang voor gebruikers tot de voor hen geautoriseerde rapporten via een simpele url. Geen losse bestanden via de mail of in de cloud, geen rechten vragen of toekennen: een webportaal waar gebruikers enkel en alleen de voor hen geautoriseerde gegevens kunnen opvragen, aanvullen en bekijken.

Rapporten

Het aanmelden gaat via LDAP (domeincontrole) of lokaal, mogelijk aangevuld met tweestapsauthenticatie. Middels het menu kan gekozen worden om rapporten te raadplegen en te maken, op basis van eigen parameters. De klant kan een keuze maken uit verschillende uitvoermogelijkheden, zoals ‘tabel’, ‘pfd’, ‘csv’, ‘xlxs’, ‘rtf’ en ‘odt’. Bij ‘tabel’ opent er een overzichtsscherm op de webpagina. Onder dit overzichtsscherm vindt de gebruiker de mogelijkheid om gerelateerde gegevens en details te openen. Bij de keuze voor ‘xlsx’ wordt een rapport voorzien van kolomkoppen, de lengte van de kolommen wordt automatisch bepaald en er wordt een filter aangezet. Onderaan de webpagina vindt de klant een uitgebreide beschrijving van een betreffend rapport.

Grafieken 

Bij het maken en bekijken van een rapport kunnen in MyExports_Raadplegen veel keuzes gemaakt worden, denk aan parameters, sortering en selectiecriteria, waarbij gebruik gemaakt wordt van een zoekbalk en een operator. Selectiecriteria kunnen worden opgeslagen en hergebruikt, dus hoeven niet keer op keer opnieuw te worden ingevuld. Vervolgens kunnen tabelrubrieken worden toegevoegd, verwijderd en bewaard. Onder een rapport worden via ‘rapportgrafieken’ door MyExports geprepareerde grafieken getoond en kan een klant via ‘gebruikersgrafieken’ zelf grafieken toevoegen. Ten slotte kan de klant gegevens te exploreren via DataVoyager.

Thema’s

Het grote voordeel van MyExports_Raadplegen ten opzichte van andere producten, is het ordenen van rapporten in thema’s. Denk aan een thema als ‘Makelaar’, ‘Burgerzaken’ of ‘Jubilea’. Via een dergelijk thema-dashboard krijgt de klant de mogelijkheid om de door hem of haar veelgebruikte rapportages te selecteren en te ordenen, zodat er in één oogopslag toegang is tot alle gewenste informatie. Dit vergroot het gebruiksgemak en de vindbaarheid van veelgebruikte rapporten.

Diensten

Met de producten MyExports_Datawarehouse en MyExports_Archief is de raadpleegfunctie uit te breiden met mogelijkheden als databases archiveren en raadplegen van datamodellen van brondatabases. De helpdesk en instructie gaan via Microsoft Teams, Teamviewer en / of Skype en zijn inbegrepen in de prijs. Installatie is eveneens eenvoudig en verloopt via een door de klant gebruikte inbelvoorziening. Er hoeft geen programmatuur geïnstalleerd te worden op de client-pc’s en er kan gebruikt gemaakt worden van diverse browsers. Alle programmatuur en data staat op een beveiligde applicatieserver die niet rechtstreeks door gebruikers te benaderen is en alle uitvoer naar rapporten is encrypted opgeslagen, zodat de klant niet in hoeft te zitten over veiligheid. 

Kortom, MyExports_Raadplegen vergemakkelijkt het raadplegen van gegevens en het opvragen en combineren van specifieke informatie uit tabellen, door middel van een overzichtelijke webbrowser met geautoriseerde rapporten en grafieken, desgewenst in een thema-dashboard geordend. Dat alles voor een zeer scherpe prijs en inclusief optimale dienstverlening. Zie www.myexports.nl voor de brochure.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-06T11:33:23.000Z MyExports BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.