Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vier manieren om je websitedata te analyseren en om je klanten te leren ken

Als ondernemer is het van groot belang om te weten waar je klanten naar op zoek zijn en in te zien wat hen het meest aanspreekt. Om hier een beeld van te krijgen kun je verschillende slimme tools inzetten om data te verzamelen. Via deze strategie kun je nuttige informatie en statistische gegevens inzien van jouw klanten en hier je website op aanpassen en optimaliseren. Zo blijf je inspelen op de behoeftes en interesses van de klant, wat uiteindelijk zal leiden tot succesvolle resultaten en meer conversie. In dit artikel zie je vier manieren om via innovatieve tools gegevens van je website te analyseren en zo te groeien.

1. Inzicht krijgen in populaire onderwerpen binnen jouw doelgroep 

Google Trends is een gratis tool die de algoritmes en interesses van je klanten overzichtelijk maakt. Op die manier kun je precies zien wat voor specifieke onderwerpen de klant het meeste aanspreekt binnen jouw doelgroep. Zo kun je op deze populaire onderwerpen je content zo veel mogelijk aanpassen, meer leads genereren en de klanten informatie blijven bieden die zij interessant vinden. 

2. Web tracking inzetten om je bezoekersaantallen en kenmerken te traceren

Via webtracking kun je (als iemand de cookies accepteert) zien hoe vaak je website wordt bezocht en traceren welke profielen daar achter zitten. Ook kun je te weten komen op wat voor manier de klant op je website terecht gekomen is. Op basis van deze gegevens kun je bijvoorbeeld de pagina’s die te weinig worden bezocht interessanter maken voor de bezoeker.  Of meer adverteren of links plaatsen op de doorverwijspagina’s met hoge bezoekersaantallen.

3. Zoekgedrag van je klant ontdekken

Ook het zoekgedrag van je (potentiële) klanten is erg interessant voor je marketing analyse. Met een zoekwoorden onderzoek tool van Se Ranking krijg je inzicht over welke zoekwoorden het meest gebruikt worden en het meest effectief zijn. Op basis hiervan kun je je SEO-teksten aanpassen en hoge posities krijgen in de zoekmachines, wat zorgt voor meer online verkeer van en naar je website. Als je snel vindbaar bent, verhoogt dit de populariteit van je webpagina’s en uiteindelijk je omzet! 

4. Concurrentieonderzoek en churn analyse

Er zijn verschillende tools die specifiek gericht zijn op concurrentieonderzoek en het verliezen van klanten. Deze technieken helpen je om jouw winstmodel te vergelijken met de concurrent. Ook kom je er zo achter om wat voor redenen de bezoeker overstapt naar de concurrent, en welke patronen daar achter zitten. Via churn analyse kun je bijvoorbeeld zien welke klanten zijn overgestapt, ontevreden zijn of zijn afgehaakt. Daarnaast kun je gegevens van de concurrent te weten komen en zien op wat voor manier zij succesvol zijn. (en hiervan leren!)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-18T16:14:12.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.