Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Direct toegang tot installaties waar ook ter wereld met VPN hardware

In de wereld van de industrie en productie is een betrouwbare en veilige verbinding tussen de machines en het netwerk essentieel. Dit is waar VPN hardware van onschatbare waarde is.

Een industriële VPN router fungeert als een brug tussen het interne netwerk van de fabriek en de externe wereld. Het biedt veilige toegang tot het netwerk vanaf externe locaties, zoals het kantoor van de beheerder of de thuiswerkplek van de ingenieur. Dit betekent dat de machines en systemen op afstand kunnen worden bewaakt, onderhouden en beheerd. Wat resulteert in minder storingen, hogere uptime en een efficiëntere productie.

Voordelen van een industriële VPN router

Een ander belangrijk voordeel van industriële VPN routers is dat ze speciaal zijn ontworpen om te werken in een industriële omgeving, waar de omstandigheden uitdagend kunnen zijn. Deze routers zijn gebouwd om bestand te zijn tegen extreme temperaturen, trillingen en vochtigheid. Dit maakt ze onder andere geschikt voor gebruik in fabrieken, magazijnen, op de boerderij of zelfs op offshore boorplatforms.

Veiligheid is een cruciaal aspect van industriële VPN hardware. Fabrieken en productielocaties bevatten vaak vertrouwelijke informatie, waardoor veilige toegang tot het netwerk een absolute must is. Het biedt meerdere lagen van beveiliging, waaronder encryptie van gegevens, verificatie van gebruikers en beperkte toegang tot het netwerk.

Tot slot bieden industriële VPN routers ook voordelen op het gebied van kostenbesparingen. Door op afstand toegang te krijgen tot machines en systemen, is het mogelijk om downtime te minimaliseren en productieprocessen te optimaliseren. Hierdoor kan de productiviteit toenemen en kunnen de kosten van onderhoud en reparaties worden verminderd. Ook levert toegang op afstand een flinke besparing op reiskosten en reistijden op.

Hoe werkt VPN hardware?

Remote Engineer bied je een compleet assortiment routers waarmee je op afstand toegang kunt krijgen tot je machines en installaties, waar deze zich ook bevinden. Onze ServiceGate industriële VPN router kun je daardoor beschouwen als een zeer alert verlengstuk van je technische installaties. De ServiceGates van Remote kun je aansluiten op alle types besturingen en binnen alle netwerksoorten.

Je maakt contact met jouw HMI of PLC met één klik: je kunt vervolgens analyseren en beheren alsof je naast je technische installatie of machine staat. Met de ServiceGate industriële VPN router van Remote Engineer is het mogelijk om met alle typen besturingen en binnen alle soorten netwerken te communiceren. 

Kortom, industriële VPN routers zijn een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van moderne fabrieken en productielocaties. Ze bieden een betrouwbare, veilige en flexibele manier om op afstand toegang te krijgen tot machines en systemen, wat resulteert in hogere uptime, verbeterde productiviteit en kostenbesparingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-08T16:15:31.000Z equote.nl


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.