Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe datacollectie bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf

Datacollectie is een cruciaal onderdeel van industrie 4.0 oplossingen die organisaties kunnen helpen om meerwaarde te creëren voor hun opdrachtgevers. Data acquisitie, datavisualisatie en alarms & events maken deel uit van deze oplossingen en kunnen de productiviteit verhogen en kosten besparen. Bovendien biedt industrie 4.0 nieuwe mogelijkheden, zoals predictive maintenance en machine learning

Datacollectie en data visualisatie

Datacollectie en datavisualisatie zijn twee essentiële aspecten van industrie 4.0 oplossingen die bedrijven kunnen helpen om meerwaarde te creëren voor hun opdrachtgevers. Door middel van datacollectie kunnen bedrijven informatie verzamelen uit industriële protocollen en deze via een versleutelde verbinding naar een bovenliggende laag sturen. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om data te interpreteren voor verdere verwerking op IIoT/cloud platformen.

Het visualiseren van data is eveneens belangrijk omdat het overzichtelijk inzicht biedt in de status van machines en de prestaties ervan. Door data overzichtelijk te presenteren in dashboards, kunnen bedrijven de real-time status van machines, machineprestaties en de conditie van onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, bijhouden. Dit kan leiden tot verbetering van de overall equipment effectiveness (OEE), snellere bijsturing, prestatieverbetering, kostenbesparing en een milieubewustere bedrijfsvoering.

Predictive maintenance & Machine learning

Predictive maintenance en machine learning zijn ook belangrijke aspecten van industrie 4.0 oplossingen. Door wiskundige berekeningen en patronen in de staat van machines te herkennen, kunnen bedrijven onderhoud of reparaties plannen voordat er problemen ontstaan. Dit kan leiden tot minder downtime en slimme kostenbesparingen. Machine learning gaat nog verder en maakt gebruik van computerprogramma's om voorspellingen te doen en de beste invulling voor onderhoud te vinden om ongeplande reparaties en downtime te voorkomen.

Remote Engineer biedt je de tools waarmee je data verzamelt én overzichtelijk presenteert

Bij Remote Engineer begrijpen we hoe belangrijk het is om data te verzamelen en deze op een overzichtelijke manier te presenteren. Onze oorsprong komt vanuit een dringende vraag van een machinebouwer die zijn machines op afstand wilde kunnen benaderen en beheren. Het doel hiervan was om reistijd en kosten te besparen en om de service richting zijn klanten te verbeteren. Met onze tools kunnen bedrijven hun data verzamelen en deze overzichtelijk presenteren, waardoor ze in staat zijn om de prestaties van hun machines te optimaliseren, downtime te verminderen en kosten te besparen. Door gebruik te maken van predictive maintenance en machine learning kunnen bedrijven zelfs nog meer profiteren van deze technologieën.

In een tijd waarin efficiëntie en kostenbesparing centraal staan, zijn datacollectie en datavisualisatie onmisbaar voor bedrijven. Het implementeren van industrie 4.0 oplossingen kan leiden tot verbeterde prestaties, minder downtime en meer kostenbesparing, waardoor bedrijven hun concurrentiepositie kunnen versterken en hun klanten beter van dienst kunnen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-08T16:22:01.000Z equote.nl


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.