Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Itility Group verwerft meerderheidsbelang in NEO

Eindhoven, 1 augustus 2023 - Itility Group (https://itility.nl), een toonaangevend consultancy bedrijf in software en data op het gebied van Manufacturing, Energy en AgriTech, heeft een meerderheidsbelang verkregen in NEO (https://www.neo.nl), een vooruitstrevend Nederlands bedrijf voor aardobservatie (earth observation). Dit heeft plaatsgevonden op 26 april - een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven.

NEO, gevestigd in Amersfoort, levert unieke informatie over veranderingen in onze leefomgeving. NEO is gespecialiseerd in het veiligstellen en bijwerken van zeer gedetailleerde omgevingsdata met behulp van satellietbeelden, luchtfoto's, lidar-data en data vanuit de samenleving. De diensten bieden actuele data met hoge resolutie en calls to action met betrekking tot infrastructuur, bomen en bossen, gebouwen en stedenbouw, onderdelen voor hernieuwbare energie, velden, landgebruik, water en natuurlijke vegetatie, en de waargenomen veranderingen daarin. SignalEyes is de dienst om alle gebouwen, wegen, waterwegen, bomen en velden in Nederland te monitoren. NEO is het eerste bedrijf ter wereld dat zo'n gedetailleerde dienst aanbiedt voor een heel land.

Met de nieuwe eigenaar kan NEO versnellen en opschalen om in te spelen op de snelgroeiende vraag van de industrie naar grootschalige satelliet-gedreven datadiensten - te gebruiken voor gewasbeheer, kaartregistraties, waardebepaling van activa en risicobeoordeling, boomonderhoud, pijpleidingbeheer, gebouwinspecties, CO2-monitoring en detectie van invasieve soorten. Dit verbetert de bedrijfsresultaten en ondersteunt de duurzame ontwikkelingsdoelen voor water en voedselzekerheid (SDG6 en SDG2). Met de steun van Itility kan NEO haar technologie verder opschalen en wereldwijd implementeren om landbouwbedrijven, regelgevers en NGO's te ondersteunen.

Rob Beck, Managing Director NEO: "Bij NEO monitoren we de planeet omdat we echt om haar geven. Daarom ben ik verheugd dat ons team van meer dan 30 geo-specialisten kan samenwerken met Itility’s grote team van ervaren tech-experts, om aardobservatie verder te verbeteren voor de duurzaamheid van onze planeet."

Peter Schepers, CEO Itility: "We zijn enthousiast om met NEO samen te werken aan slimme locatiediensten en aardobservatie. Met deze samenwerking kunnen we onze technische knowhow en kennis van data science toepassen om de klanten van NEO daadwerkelijk te helpen veranderingen in het milieu te detecteren en hier goed en effectief op te acteren."

Rob Beck: "We zien dat het gebruik van remote sensing-data en andere datatechnieken een indrukwekkende groeicurve doormaakt. Om de volgende stap te zetten, waren we op zoek naar een partner die onze groei vanuit meerdere perspectieven kan stimuleren, zonder dat we onze unieke identiteit als expert op dit gebied verliezen."

Voor media-aanvragen en meer informatie kunt u contact opnemen met:

Itility Group: https://itility.nl, info@itility.nl

NEO: https://www.neo.nl, info@neo.nl

Over Itility Group:

Itility is een consultancy bedrijf welke innovatieve oplossingen biedt op het gebied van Manufacturing, Energy en AgriTech. Met een toegewijd team van data-, cloud- en software-specialisten zet Itility geavanceerde technologie en data science in om op maat gemaakte oplossingen te creëren die efficiëntie, duurzaamheid en bedrijfswaarde leveren aan een select aantal klanten.

Over NEO:

NEO levert unieke informatie over veranderingen in onze leefomgeving. Satellieten, vliegtuigen en drones monitoren deze veranderingen regelmatig. SignalEyes maakt gebruik van deze observaties en levert analyses om de informatie te verrijken. Het bedrijf is actief sinds 1996 en heeft sindsdien de change detection-algoritmes geperfectioneerd. Het resultaat is een systeem dat veranderingen kan detecteren in de objecten die onze leefomgeving vormen: gebouwen, erven, bomen, wegen, waterwegen, velden, natuurgebieden. In een tweede stap worden de veranderingen vertaald naar acties voor specifieke klanten. Deze acties worden gebruikt voor gewasbeheer, updates van het kadaster, monitoring van pijpleidingen en wegen, boomonderhoud, locatie en grootte van zonnepanelen, enzovoort. Het systeem wordt toegepast op heel Nederland en ook in nichemarkten internationaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-03T15:35:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.