Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

PDOK Kaart voor het maken van webkaartjes

Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK)

Overheidsprogramma Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) ontwikkelde een kaarttool om iedereen makkelijk toegang te bieden tot de open geodata die PDOK op de eigen site biedt. Iedereen kan nu snel en eenvoudig een digitaal kaartje maken met PDOK Kaart. In drie stappen zetten gebruikers eigen informatie op de kaart en publiceren deze op hun website.

 

Zelf een kaart maken is eenvoudig met de PDOK Kaart Wizard. Zowel de beginnende als zeer ervaren gebruiker kan ermee aan de slag. De PDOK Kaart Wizard kent drie korte stappen: gewenste kaartgrootte kiezen, informatie plaatsen, code of link genereren. De gemaakte kaart is op twee manieren in een website op te nemen: via een link die de kaart in een nieuw venster opent of door de code op te nemen in een HTML pagina.

Naast het maken van een eenvoudige kaart zijn er meer opties en mogelijkheden. Een gebruiker kan lijnen en vlakken intekenen, eigen markers maken en tekst plaatsen. Ook kunnen gebruikers andere PDOK-kaartlagen zoals wandelroutes of buurtgegevens, of eigen webservices toevoegen aan de kaart. Het is mogelijk een bestand met locaties in te lezen (KML) of een website te maken waarop sitebezoekers locaties kunnen intekenen. Handig om bijvoorbeeld een schaatsroute met de 'koek en zopie-punten' te markeren of om de locatie van een evenement met adres en parkeerinformatie weer te geven. Voor de meer gevorderde gebruiker zijn extra geavanceerde opties beschikbaar. 

PDOK Kaart is op basis van open source ontwikkeld. Dat wil zeggen dat de PDOK Kaart software beschikbaar is voor doorontwikkeling en uitbreiding, mits de resultaten weer publiek ter beschikking komen. Het gebruik van PDOK Kaart is gratis en gegarandeerd reclamevrij.

PDOK is een samenwerking tussen de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat, Kadaster en Geonovum. In vier jaar tijd realiseerden zij een centrale voorziening die de uitwisseling van digitale locatiegegevens van de overheid regelt. Het centraal beschikbaar stellen van geodata moet leiden tot altijd actuele, betrouwbare en beschikbare data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-21T14:00:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.