Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Verpakkingen ontwerpen met Perfect Package

Dassault Systèmes, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en product lifecycle management (plm), introduceert Perfect Package. Met deze nieuwe oplossing kunnen fabrikanten van consumentenproducten in kortere tijd indrukwekkende verpakkingen ontwerpen en laten maken.

Het ontwikkelen van productverpakkingen is van oudsher een serieel iteratief proces, vertraagd door verschillende correctierondes, met als resultaat vaak een suboptimaal ontwerp. De Perfect Package-oplossing van  Dassault Systèmes verandert dit in een synchroon samenwerkingsproces van alle interne en externe betrokkenen in de keten, om in recordtijd indrukwekkendere verpakkingen te creëren. Het biedt fabrikanten van merkartikelen, ontwerpbureaus, verpakkingleveranciers en artwork studio's, de mogelijkheid om in een virtuele omgeving samen innovatieve ontwerpen te bedenken, te visualiseren en te testen. Met als doel in kortere tijd tot het beste ontwerp te komen en daar sneller over te kunnen beslissen.

Door de ontwikkeling van artwork, copy productie en andere ontwerpprocessen te integreren, kan men de innovatie versnellen, ontwikkelcycli van verpakkingen verkorten en materiaalkosten besparen. Tevens wordt de kans op kostbare verpakkinggerelateerde terugroepacties tot een minimum gereduceerd. Perfect Package vereenvoudigt ook het hergebruik van verpakkingen, in plaats van volledig van scratch af aan opnieuw ontwikkelen voor elk product. Fabrikanten van consumentengoederen kunnen door hergebruik en modificeren van bestaande ontwerpen niet alleen tijd besparen, maar ook duurzamer werken en met een bijzondere 'Experience' waarde toevoegen voor klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-28T11:46:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.