Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Quint en ITpreneurs zetten nieuwe koers uit

Managementadviesbureau en opleider Quint Wellington Redwood introduceert samen met ITpreneurs een nieuwe, eendaagse cursus voor een gedegen fundament in IT Service Management (ITSM) en DevOps. Hiermee onderstrepen beide bedrijven hun commitment aan het overbruggen van de kloof tussen de rol van de traditionele ITSM-wereld en de rol van de nieuwe, moderne wereld van DevOps. De cursus past perfect in het kwalificatieprogramma van de DevOps Agile Skills Association (DASA).

De nieuwe cursus is bestemd voor professionals die werken in ITSM. De cursus geeft de deelnemers onder andere inzicht in de zes belangrijkste DASA-principes van DevOps, waaronder het werken in autonome multidisciplinaire teams en het benutten van de mogelijkheden voor voortdurende verbetering. Deelnemers leren met name hoe de disciplines van ITSM en DevOps schouder aan schouder kunnen samenwerken en elkaar kunnen aanvullen.

DevOps is een samentrekking van Development en Operations. DevOps gaat over een agile werkwijze voor de levering van IT-services, waarbij de verantwoordelijkheid voor zowel ontwikkeling (Development) als beheer (Operations) bij een en hetzelfde team ligt.

Praktijkvoorbeelden
In deze cursus wordt gewerkt met groepsdiscussies en concrete praktijkvoorbeelden. Op deze manier kunnen deelnemers met eigen ogen zien dat ITIL® eigenlijk naadloos aansluit op DevOps: beide concepten vullen elkaar perfect aan. De best practices van ITIL voegen waarde toe aan DevOps. Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers een beschrijving geven van DevOps en het belang van ITSM-processen voor het functioneren van DevOps-teams.

Snelle en flexibele IT
Uitgangspunt bij zowel ITIL als DevOps is de levering van stabiele IT-services, snelle identificatie van de oorzaken van incidenten en vlotte incidentafhandeling. Het succes van ITIL is te danken aan best practices voor taken, processen en prioriteiten. Maar tegenwoordig is er een toenemende vraag naar snelle en flexibele IT, waaruit de opkomst van DevOps verklaard kan worden. En toch draait het volgens DevOps-goeroe Gene Kim niet alleen maar om snelheid. Nieuwe features mogen niet leiden tot chaos of onderbrekingen. Het is juist op dit punt dat de best practices en de strakke procedures van ITIL hun waarde bewijzen.

“In tegenstelling tot wat veel mensen denken, passen ITSM en DevOps heel goed bij elkaar. Maar om hiervan te profiteren, moeten de ITSM-specialisten in een organisatie bereid zijn zich te verdiepen in de principes van DevOps. Als ze dit nalaten, doen ze hun organisatie (en zichzelf) tekort. DevOps is geen hype. Het is een duurzame verandering die je niet ongemerkt kunt laten passeren”, aldus Sukhbir Jasuja, CEO van ITpreneurs.

“Terwijl DevOps een ware triomftocht door het bedrijfsleven maakt, hoor je niet zoveel over ITSM. Maar ITSM-professionals die bereid zijn buiten hun comfortzone te stappen, zullen zich realiseren dat hun ITIL-expertise nog altijd heel relevant is en zelfs waarde toevoegt aan het huidige DevOps-concept. Het RightScale-rapport ‘2016 State of DevOps’ laat zien dat DevOps een bijzonder gunstig effect heeft op de organisatiecultuur en de medewerkersbetrokkenheid. De ROI voor de onderneming is erg hoog”, aldus Maurice Boon, CEO van Quint Wellington Redwood.


In maart 2016 hebben Quint Wellington Redwood, ITpreneurs en Xebia de DevOps Agile Skills Association (DASA) opgericht om een universeel kwalificatieprogramma voor DevOps te ontwikkelen. In deze context fungeert de nieuwe DevOps-cursus voor ITSM-professionals als een platform voor de driedaagse cursus DASA DevOps Fundamentals. DASA helpt IT-professionals het beste uit zichzelf naar voren te halen, door individuen en teams de benodigde kennis en vaardigheden aan te reiken voor een transitie van traditionele IT naar een hoog presterende IT-organisatie.

De cursus is beschikbaar voor open inschrijving en als in-company programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-27T11:30:00.000Z Quint Wellington Redwood en ITPreneurs


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.