Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OutSystems en SIG verbeteren samen app-kwaliteit

Partnership faciliteert app-ontwikkeling met minder onderhoud en vermindert technical debt

OutSystems, leverancier van hét platform voor low-code-applicatieontwikkeling, gaat samenwerken met Software Improvement Group (SIG), leider op het gebied van software assurance. Nu kunnen OutSystems-gebruikers, door middel van een technische integratie, de kwaliteit en veiligheid van nieuwe software structureel meten, verbeteren en vergelijken met de SIG-benchmark. SIG past hierbij de ISO 25010-standaard toe. Met het Sigrid® software assurance platform van het van oorsprong Nederlandse SIG, krijgen OutSystems-gebruikers toegang tot feitelijke metingen van de onderhoudsvriendelijkheid en veiligheid van applicaties van binnenuit, versterkt met aanbevolen acties van SIG’s software engineering-experts. Deze inzichten in de source code bieden ontwikkelaars en architecten de mogelijkheid sneller bugs op te lossen, de onderhoudskosten te verlagen en daarmee de time to market significant te verkorten. 

Snelheid versus kwaliteit 

Agile ontwikkeling, DevOps en CI/CD stellen organisaties in staat snel moderne applicaties op de markt te brengen. Maar de snelheid waarmee nieuwe apps of nieuwe functionaliteiten ontwikkeld dienen te worden maakt het lastig om de balans tussen kwaliteit en snelheid te bewaren. Het Consortium for IT Software Quality rapporteerde dat de kosten van kwalitatief slechte software in de Verenigde Staten in 2018 op ongeveer $2,84 miljard worden geschat. 

Antonio Barros, lead product manager bij OutSystems: “Het OutSystems-platform wordt in toenemende mate gebruikt om kernapplicaties te ontwikkelen en legacy-systemen te vervangen. De inzet van SIG’s software assurance-platform en diensten is een logische volgende stap voor veel van onze gebruikers. Het internationale karakter van SIG en hun krachtige oplossingen voor het monitoren van de kwaliteit en security-kwetsbaarheden bieden hen de optie om zelf de kwaliteit van hun applicatieportfolio te beheersen.” 

Groei adoptie low-code 

SIG heeft de grootste benchmark database voor softwareanalyse in de industrie met meer dan 25 miljard regels code voor meer dan 275 verschillende soorten technologie. De deskundige consultants van SIG gebruiken de gegevens om de IT-activa van een organisatie te evalueren op onderhoudsvriendelijkheid, schaalbaarheid, betrouwbaarheid, complexiteit, veiligheid, privacy en andere bedrijfskritische factoren. Het SIG-laboratorium is het enige ter wereld dat volgens ISO/IEC 17025 is geaccrediteerd door het Duitse TÜViT-kwaliteitsinstituut voor ISO/IEC 25010 software-kwaliteitsanalyse.

Luc Brandts, CEO bij SIG: "Ons benchmark database rapport*, gepubliceerd in Q3 2019, liet een sterke toename zien in het gebruik van low-code-adoptie. We zijn daarom erg blij met de samenwerking met OutSystems, die de uitwisseling van applicatie-broncode op een zeer veilige manier vereenvoudigt, waardoor een soepeler leveringsproces mogelijk wordt. Door deze samenwerking verwachten we meer klanten te ondersteunen met op feiten gebaseerde inzichten en adviezen om hun legacy-modernisering met vertrouwen te managen."

*2019 Benchmark report Through the Looking Glass

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-17T13:31:08.000Z OutSystems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.