Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mendix breidt opties voor cloud deployment uit

Mendix kondigt de beschikbaarheid aan van Mendix for Private Cloud en Mendix Dedicated Cloud. Hiermee breidt Mendix zijn portfolio met cloud native deployment mogelijkheden uit voor alle publieke, private en hybride cloud-omgevingen. Het cloud-aanbod van Mendix stelt organisaties in staat om low-code applicatie lifecycle management toe te passen binnen hun multi-cloud deployment strategie.

De uitbreiding van het cloud-aanbod van Mendix brengt hoogwaardige low-code diensten naar de wereld van geavanceerde cloud-toepassingen.  

Multi-cloud services voor iedere zakelijke behoefte   

Recente bevindingen van analisten bevestigen dat organisaties hun cloud-deployment strategieën verder ontwikkelen. Een onderzoek van Forrester geeft aan dat 86% van de respondenten investeert in multi-cloud of hybride cloud voor operationele efficiency. Een derde van die bedrijven gebruiken private cloud als onderdeel van hun deployment-strategie. Bijna een kwart (23 procent) gebruikt on-premise in combinatie met publieke cloud deployment.  

“Organisaties moeten het hele landschap van deployment-opties tot hun beschikking hebben, van publieke, private en hybride clouds tot mogelijkheden voor on- premise”, zegt Johan den Haan, chief technology officer bij Mendix. “Met Mendix Public Cloud waren we de eerste met cloud-native software deployment voor low-code. Met twee nieuwe deployment-opties voor multi-cloud, Mendix for Private Cloud en Mendix Dedicated Cloud, richten we ons op het vergroten van de snelheid en het gemak van cloud enablement en ROI.”  

Om in te spelen op de dynamiek van de markt is het nieuwe multi-cloud aanbod van Mendix ondergebracht in drie producten:  

Mendix for Private Cloud breidt de cloud-native architectuur van Mendix uit naar iedere geconfigureerde private locatie of datacenter. Mendix for Private Cloud draait op Kubernetes en komt tegemoet aan speciale behoeften van bedrijven voor  security, compliance of data-integratie op de eigen cloud of andere clouds naar keuze. 

Door gebruik te maken van de online gebruikservaring op het Mendix-platform kunnen ontwikkelaars samenwerken aan applicaties en deze testen, monitoren en deployen naar Mendix for Private Cloud of andere clouds.

Mendix Dedicated Cloud is ideaal voor organisaties met specifieke behoeften op het gebied van security en operations op zeer grote schaal. Mendix Dedicated Cloud combineert de volledige portabiliteit, eenvoudige migratie en moeiteloze deployment van alle Mendix cloud-mogelijkheden in een exclusieve omgeving. Inclusief  volledige ondersteuning van Mendix voor beheer of speciale behoeften op het gebied van integratie. 

Mendix Public Cloud is de bestaande cloud-native oplossing van Mendix en biedt organisaties de snelheid en eenvoud van ‘one-click cloud deployment’. Zowel op infrastructuur die wordt beheerd en gehost door Mendix of in de publieke clouds van SAP of IBM. 

De voordelen van low-code op cloud-native Kubernetes

Het cloud-aanbod van Mendix ondersteunt ieder cloud-cluster dat draait op Kubernetes. De uitbreiding van de deployment-functies biedt klanten de vrije keuze voor elke cloud-optie en portabiliteit in combinatie met low-code ontwikkeltools. Mendix is door verschillende analisten erkend als technologisch leider. Het platform is geroemd voor de mogelijkheden voor cross-functionele samenwerking, multi-experience oplossingen en het ondersteunen van organisaties bij snellere transformatie waarmee ze hun concurrentie voor kunnen blijven.   

“Mensen die verantwoordelijk zijn voor cloud-operaties zijn gericht op hoe systemen en software werken, niet op hoe ze zijn gebouwd”, vult Den Haan aan. “Echter de naadloze integratie van de snelheid, krachtige mogelijkheden voor samenwerking en security van low-code applicatie-ontwikkeling, met de meest uitgebreide opties voor cloud deployment, zorgt ervoor dat ontwikkelaars meer tijd hebben voor innovatie en bedrijfskritische behoeften. Bovendien zijn applicaties die gebouwd worden door citizen developers direct cloud-native en klaar om te draaien op Kubernetes software stacks.” 

Low-code platform maakt zakelijke toepassingen direct cloud portable 

De vrijheid om Mendix-oplossingen op ieder cloud-platform te deployen stelt bedrijven in staat om low-code ontwikkeltools te gebruiken en terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de veranderende eisen voor deployment. “We hadden recent een specifieke applicatie die binnen enkele minuten en door middel van selfservice, schaalbaar moest zijn in alle lagen van de stack”, vertelt Leon Backbier, Manager IT bij Endemol Shine Group. “We hebben onze oplossing getest en gemigreerd door gebruik te maken van Kubernetes, eerst op Azure, toen op het Google cloud-platform. Vervolgens is het in productie gegaan op AWS. Met de hoge mate van portabiliteit die Mendix biedt kunnen we apps deployen en verplaatsen als dit nodig is en blijven voldoen aan de zakelijke behoeften.”   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-04T19:07:16.000Z Mendix


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.