Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SIG onthult trends in bouwkwaliteit en COVID-19's impact op productiviteit

De tweede uitgave van het jaarlijkse SIG Benchmark Report is gebaseerd op 11 jaar analyse van 36 miljard regels aan broncode van meer dan 280 technologieën.

Amsterdam, 23 juli 2020 – Software Improvement Group, de onafhankelijke autoriteit op het gebied van software assurance, publiceert vandaag de resultaten van haar jaarlijkse Benchmark Report over de huidige stand van zaken in de software-industrie. De tweede uitgave van het rapport is gebaseerd op SIG’s analyse van 36 miljard regels aan broncode van meer dan 280 technologieën, ontleend uit 5.000 systeem beoordelingen verspreid over elke grote branche wereldwijd.

Het onderzoek van dit jaar laat zien dat de softwarebouwkwaliteit gestaag is blijven toenemen. Volgens het rapport:

“De stuwende kracht van deze trend is te vinden in SIG’s metingen dat nieuwe code over het algemeen kleiner en minder complex is dan voorheen. Deze trend wordt versterkt door het toenemende gebruik van Low Code- en BPM-oplossingen, en andere technologiestacks, zoals op Microsoft .NET gebaseerde technologieën.”

Ook laten de onderzoeksresultaten een piek zien aan het begin van de COVID-19 lockdown in zowel bouwkwaliteit als development productiviteit. In het rapport staat vermeld:

“Maart 2020 is een uitzonderlijke maand met een opmerkelijke piek van systemen waarvan de bouwkwaliteit boven verwachting is verhoogd. Waar normaal gesproken maximaal 5% van de systemen bijzondere veranderingen vertonen, is dat deze maand meer dan 15%. Bovendien is het productieniveau bij 10% van de systemen boven verwachting, terwijl slechts een klein percentage lager dan verwacht is.”

Het 2020 Benchmark Report behandelt ook de volgende onderwerpen:

  • Bouwkwaliteit gerangschikt op industrie, inclusief de sectoren Overheid, Banken, Verzekeringswezen, Financiële instellingen, Telecom, Software & Computer Services, Energie, Olie & Gas, Media, Gezondheidszorg, Retail en Industriële transport.
  • Bouwkwaliteit gerangschikt op technologie stack, inclusief JVM, Java-gerelateerde technologieën, Microsoft .NET-gerelateerde technologieën; samengestelde oplossingen, maatwerk van configureerbare ERP / CRM systemen; legacy technologieën, zoals COBOL en andere 3GL/4GL talen; scripting en mobiele technologieën; en low-code en BPM technologieën.
  • Impact van monitoring op bouwkwaliteit, inclusief analyse van het effect van consistente en inconsistente monitoring en een gebrek aan monitoring.

Luc Brandts, CEO bij SIG: “De wereldwijde pandemie heeft het belang van digitale mogelijkheden onderstreept en er bestaat geen twijfel over de cruciale rol die software speelt. We zijn verheugd om te zien dat, ondanks de pandemie, de bouwkwaliteit van software zich blijft verbeteren. Het rapport laat ons echter ook enkele onderliggende strekkingen zien, zoals architectuurcomplexiteit, die het potentieel hebben om deze positieve trend te keren. Wij geloven dat deze inzichten direct kunnen worden toegepast in de dagelijkse bedrijfsvoering, en moedigen organisaties aan om ze in te zetten om hun eigen digitale gezondheid verder te ontwikkelen. ”

Magiel Bruntink, Head of Research bij SIG, vult aan: “De resultaten dit jaar zijn ongelooflijk onthullend. Eén van onze belangrijkste bevindingen was de duidelijke impact van monitoring van softwarekwaliteit. Uit onze analyse blijkt dat door het consequent monitoren van bouwkwaliteit, organisaties aanzienlijke besparingen op onderhoudskosten van applicaties kunnen realiseren, waardoor er budget overblijft om opnieuw aan innovatie te besteden.”

Het 2020 Benchmark Report direct aanvragen (Engelstalig): www.softwareimprovementgroup.com/resources/2020-sig-benchmark-report/

Over SIG

Software Improvement Group (SIG) helpt markt- en technologieleiders hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het fundamenteel verbeteren van de kwaliteit en beveiliging van hun softwarelandschap. SIG combineert haar eigen analyseomgeving en modellen met accurate benchmarkdata. Ze gebruikt de expertise van haar consultants om organisaties te helpen bij het meten, evalueren en verbeteren van de kwaliteit van hun broncode - ongeacht of ze software bouwen, kopen of beheren.

Met meer dan 36 miljard regels aan broncode van honderden verschillende technologieën, heeft SIG als onafhankelijke organisatie de grootste benchmark in de sector. SIG’s deskundige consultants gebruiken deze data om de IT omgeving van een organisatie te analyseren en evalueren op onderhoudbaarheid, schaalbaarheid, betrouwbaarheid, complexiteit, security, privacy en andere bedrijfskritische factoren. Het SIG laboratorium is als enige ter wereld geaccrediteerd volgens de ISO/IEC 17025 standaard voor de analyse van softwarekwaliteit.

SIG is in 2000 opgericht als een spin-off van de Universiteit van Amsterdam. Tot op de dag van vandaag blijft de methodiek van SIG sterk gelieerd aan de academische wereld. De organisatie werkt op internationaal niveau samen met universiteiten en onderzoeksinstituten om haar modellen voor softwarekwaliteit en R&D activiteiten continu verder te ontwikkelen.

SIG heeft hoofdkantoren in Amsterdam en New York en regionale kantoren in Kopenhagen, Antwerpen en Frankfurt. Meer informatie over SIG vindt u op www.softwareimprovementgroup.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-23T10:37:46.000Z Software Improvement Group
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.