Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Je cryptocurrency wallet beschermen, dat doe je zo

Cryptovaluta’s zijn ondertussen al ontzettend veel geld waard.

Cryptovaluta’s zijn ondertussen al ontzettend veel geld waard, wat vooral het geval is als je naar de Bitcoin koers kijkt. Dit is natuurlijk de bekendste digitale munt en daarmee direct ook de populairste, wat vooral komt doordat de waardevolste cryptovaluta is. Handelen in Bitcoin is onder meer mogelijk met behulp van een Bitcoin CFD, al kun je dit ook inzetten als je wilt handelen in andere coins. Zo zou je bijvoorbeeld eens naar de Cardano koers kunnen kijken, mogelijk is dit wel een interessante cryptocurrency voor jou. Wat voor digitale munt je dan ook in je bezit hebt, het is verstandig om je wallet goed te beschermen. De onderstaande tips helpen je hierbij.

Gebruik een cold wallet Zo is het slim om een cold wallet te gebruiken, dus niet een hot wallet. In tegenstelling tot de hot wallets maken de cold wallets namelijk geen verbinding met internet. Dit zorgt er dus direct voor dat ze niet vatbaar zijn voor cyberaanvallen. Het opslaan van je privésleutels in een cold wallet is dan ook de meest haalbare optie. Ze worde namelijk versleuteld geleverd, wat inhoudt dat je sleutels veilig zullen blijven. Een cold wallet wordt overigens ook wel een hardware wallet genoemd. Bij een cyberaanval zullen de hackers nooit cryptovaluta van jou kunnen stelen als je een hardware wallet gebruikt.

Beveilig je persoonlijke apparaat Daarnaast is het ook slim om je persoonlijke apparaat up to date te houden met de nieuwste virusbeschermingen. Zo zul je constant en altijd beschermd zijn tegen de kwetsbaarheden die nog maar net ontdekt zijn. Het is daarom verstandig om een sterke antivirus en firewall in te zetten. Zo zul je er zelf voor zorgen dat je de beveiliging van je persoonlijke apparaat verbeterd. Op deze manier voorkom je dat de hackers misbruik maken van een zwakke beveiliging, wat ze normaliter kunnen doen door code te schrijven die de kwetsbaarheid aanvalt. Wijzig je wachtwoord regelmatig Daarnaast is het ook slim om je wachtwoord regelmatig aan te passen. Je moet dan natuurlijk wel constant gebruik maken van sterke en nieuwe wachtwoorden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen dit niet doen, zij gebruiken juist hetzelfde wachtwoord voor allerlei accounts. Dat is echt allesbehalve verstandig, vooral als je handelt in cryptocurrencies. Het is dan juist beter om een sterk complex wachtwoord te gebruiken dat lastig is om te raden. Ook moet je dit dus regelmatig wijzigen. Voor extra beveiliging kun je bovendien tweefactorauthenticatie of meervoudige authenticatie aanzetten.

Gebruik beveiligd internet Tijdens het handelen in crypto of het uitvoeren van cryptotransacties is het verstandig om alleen gebruik te maken van een beveiligde internetverbinding. Je zult dus openbare WiFi netwerken moeten vermijden tijdens dit klusje. Voor extra beveiliging kun je bovendien een VPN gebruiken, dit is zelfs slim om te doen als je thuis bezig bent met je wallet. Een VPN zal namelijk je IP adres en locatie veranderen. Dit zorgt ervoor dat je activiteit op het internet veilig en privé blijft, waardoor hackers het een stuk lastiger hebben om bij je cryptovaluta’s te komen.

Onderhoud meerdere wallets Er geldt geen beperking op het aantal wallets dat je mag maken. Het is dan ook slim om je cryptocurrency investeringen op te delen in meerdere wallets. Zo zou je één specifieke wallet kunnen gebruiken voor je dagelijkse transacties, terwijl je de rest van je cryptocurrencies juist in een aparte wallet bewaart. Dit zal ervoor zorgen dat je wallet beter beschermd wordt, maar het zorgt er ook voor dat je het verlies zult beperken als er helaas wel ingebroken worden op je crypto account, al vermijd je dit natuurlijk het liefst. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-01T16:06:37.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.