Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Expertise op het gebied van Kubernetes blijft een grote belemmering

Een gebrek aan expertise op het gebied van Kubernetes blijft een grote belemmering voor software developers en IT professionals. Dit blijkt uit het ‘state of Kubernetes rapport 2021’ van VMware Tanzu. Hoewel 98% van de respondenten aanzienlijke voordelen ziet in Kubernetes, gaf maar liefst 96% van de respondenten aan dat ze problemen ondervinden bij het selecteren van de juiste Kubernetes distributie. Met name het gebrek aan interne ervaring en expertise zijn de grootste uitdagingen als het gaat om het kiezen (55%) en beheren (53%) van de technologie.

Ondanks het gebrek aan expertise geeft 65 procent van de respondenten aan dat ze Kubernetes inmiddels in productie hebben genomen. Dit is een groei van 35 procent ten opzichte van 2018, toen minder dan 30% van de ondernemingen aangaf Kubernetes te gebruiken. Aan de respondenten is ook gevraagd waar ze zich het meest zorgen over maken als het gaat om Kubernetes. Maar liefst 97 procent maakt zich zorgen over de beveiliging van Kubernetes. De drie belangrijkste zorgen waren het toepassen van consistent beleid in clusters en teams (23%), het beveiligen van gecontaineriseerde workloads tijdens runtime (21%) en het beveiligen van containerimages in een CI / CD-pijplijn (19%). Dit alles wijst erop dat een geïntegreerde DevSecOps-benadering noodzakelijk is voor bedrijven.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bij het selecteren van een Kubernetes-distributie niet alleen IT afdelingen betrokken zijn. Maar liefst 83% procent van de respondenten geeft aan dat er altijd meer dan één team betrokken is bij het besluitvormingsproces. Operations (62%) en ontwikkelingsteams (55%) zijn het vaakst betrokken, hoewel applicatie-eigenaren (29%) en leidinggevenden op C-niveau (16%) ook meedoen.

Voor het onderzoek zijn 375 software developers en IT professionals ondervraagd, die bij bedrijven werken met 1000 of meer medewerkers. Het rapport geeft inzicht hoe ondernemingen Kubernetes gebruiken en welke voordelen en uitdagingen ze in de technologie zien.

Het volledige onderzoek kun je downloaden via deze link: https://tanzu.vmware.com/content/ebooks/the-state-of-kubernetes-2021 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T10:41:17.000Z VMware Tanzu


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.