Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De weg naar veiligere betalingen voor kinderen

De weg naar veiligere betalingen voor kinderen

Child & Youth Finance International (CYFI) en Mastercard lanceren een gids over bankieren en betaalproducten voor minderjarigen. De ‘Safer Payment Products for Minors’ gids, adviseert financiële dienstverleners over het ontwikkelen van leeftijdsgeschikte betaalproducten voor minderjarigen; het promoten van een verantwoordelijk uitgavenpatroon en het maken van verstandige financiële beslissingen, waarbij ouderlijke begeleiding ook wordt meegenomen tot het punt dat ze financiële vrijheid genieten.

In een tijd waar overheden, de privésector en de maatschappij hun inzet verdubbelen om een inclusievere maatschappij te bouwen, zorgen deze richtlijnen ervoor dat de behoeften en de veiligheid van de volgende generatie onderdeel uitmaken van het proces. Financiële-, digitale- en gender inclusie zijn cruciale elementen om een stabiele wereld te bouwen waarin iedereen de kans krijgt om zijn potentieel te vervullen. Minderjarigen zijn het fundament van de samenleving van morgen en moeten op een verantwoordelijke manier meegenomen worden in de financiële mainstream.

De gids, welke is ontwikkeld voor toonaangevende nationale en internationale financiële instituties, is bedoeld om beleidsmakers en productverstrekkers te helpen de verantwoordelijkheden, behoeften en risico’s van deze markt te begrijpen. Naast het doel om de ontwikkeling van veilige en gepaste producten voor minderjarigen te ondersteunen, is de gids ook bedoeld om de dialoog tussen ouder en kind te stimuleren. Op deze manier kunnen zowel de financiële dienstverlener als de ouders de minderjarigen begeleiden richting financiële inclusie, autonomie en verantwoordelijkheid.

Walt Macnee, vicevoorzitter van Mastercard, zegt: ‘’De minderjarigen van vandaag zijn de volwassenen van morgen. Terwijl ze opgroeien, moeten wij ervoor zorgen dat ze volledig voorbereid zijn om deel te nemen aan de formele en in toenemende mate digitale economie. Met de juiste middelen en producten die geschikt zijn voor hun leeftijd, dragen wij bij aan die voorbereiding.’’

In de gids wordt gepleit dat de jongeren zelf beslissen welk product ze kiezen om hun financiën beter te beheren. Aangezien de voorwaarden voor een geschikt financieel product voor jongeren, afhankelijk van hun leeftijd en hun ontwikkeling, erg variëren.

De gids is gecreëerd door Mastercard, Child & Youth Finance International (CYFI), ParentPay, nimbl en Mirador Digital, met bijdragen van een reeks van organisaties uit de financiële sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-31T11:47:00.000Z Mastercard
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.