Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Helmond 25ste gemeente die Betty Blocks kiest

Dit artikel delen:

OBDAM – De gemeente Helmond heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst met Betty Blocks getekend om de innovatie op het gebied van de digitale dienstverlening te versnellen en goedkoper te maken. Helmond is daarmee de 25ste gemeente die binnen een jaar voor Betty Blocks kiest. Het technologiebedrijf biedt een innovatief cloud ontwikkelplatform waarop 8 tot 10 keer sneller applicaties ontwikkeld kunnen worden. En dat tegen aanzienlijk lagere kosten dan de traditionele IT partijen op dit moment aanbieden.

De gemeente Helmond wil continu innoveren
De belangrijkste doelstelling van de gemeente Helmond is om zijn medewerkers en burgers op de best mogelijke manier te ondersteunen met digitale voorzieningen. Om dat te realiseren moeten gemeenten continu om zich heen kijken naar innovatieve oplossingen. In samenwerking met implementatiepartner QNH bouwde Helmond in twee maanden innovatieve webapplicaties voor de gemeentelijke concernplanning en de ledenadministratie van de personeelsvereniging. Hierbij is zowel een verouderde MS Access database als Excel spreadsheet vervangen.

Burgers en bedrijven verwachten digitale dienstverlening van hoog niveau
Digitale dienstverlening is voor gemeenten een belangrijk punt van aandacht omdat ze daarmee processen sneller en goedkoper kunnen stroomlijnen. Daarmee kunnen ze voldoen aan de groeiende verwachting van burgers en bedrijven dat alles online te regelen is. Of het nu gaat om het aanvragen van een vergunning, het inplannen van een afspraak of het downloaden van hele specifieke documenten, Nederlanders willen dat het digitaal werkt. Op dit moment gaat bij veel gemeenten nog heel veel op de ouderwetse manier met papier en verouderde ICT-systemen. Gelukkig kiezen steeds meer gemeenten voor flexibele oplossingen zoals Betty Blocks. Zo hebben de gemeenten Amsterdam, Zaanstad & Den Haag het platform al geïmplementeerd en draait er een groot aantal applicaties in de verschillende gemeentelijke domeinen, zoals bijvoorbeeld het Sociaal Domein. Op dit moment zijn er meer dan 20 gemeenten die een pilot draaien om te kijken of het platform voor hun werkt.

Over Betty Blocks
Betty Blocks is een Rapid Application Development platform waarmee organisaties eenvoudig zelf bedrijfsapplicaties kunt bouwen zonder te hoeven programmeren. Door velden te selecteren en functionaliteit aan toe te wijzen heb je zo een bedrijfsapplicatie gebouwd dat op het (aPaas) platform wordt gehost (inclusief gegarandeerde Nederlandse hosting bij een ISO 270001 gecertificeerde partner). Daardoor heb je geen zorgen over het beheer van de hardware, software en beveiliging. Met een Rapid Application Development platform ontwikkel je applicaties 8 tot 10 sneller.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-04T16:20:42.000Z Betty Blocks
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.