Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Altair en APWORKS tonen 3D-print innovaties

Simulatiespecialist Altair en Airbus-divisie APWORKS nemen samen deel aan formnext 2017, medio november in Frankfurt. Daar presenteren de beide bedrijven nieuwe ontwerpprocessen, materialen en software voor industrieel 3D-printen en het gezamenlijke 3i-PRINT-project.

3i-PRINT is een project van Altair, APWORKS, csi entwicklungstechnik, EOS GmbH, GERG en Heraeus, om de mogelijkheden van simulaties en industrieel 3D-printen voor de automobielindustrie inzichtelijk te maken. Op de stand van Altair en APWORKS is een 3D-geprint voorframe voor een klassieke VW Caddy te zien, dat dankzij moderne simulatiesoftware en innovatieve materialen zowel lichter als sterker is dan het origineel. Door het ontwerp te optimaliseren met de vrijheden die 3D-printing biedt, is het team er tevens in geslaagd functionaliteit voor het passief en actief koelen van de elektrische aandrijving te integreren.

Engineers van csi entwicklungstechnik hebben de constructie van het VW Caddy-voorframe geoptimaliseerd met Altair's HyperWorks applicaties. Vervolgens heeft APWORKS alle onderdelen geprint op een EOS M 400 systeem, met behulp van het door APWORKS ontwikkelde Scalmalloy materiaal, geleverd door Heraeus. Tenslotte hebben specialisten van GERG met de 3D-geprinte onderdelen het nieuwe voorframe gecreëerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-30T18:46:40.000Z Altair
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.