Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Virtual Affairs ondersteunt startup Peaks

Virtual Affairs heeft fintech startup Peaks ondersteund met het ontwikkelen van een nieuwe beleggings-app Mobiele app maakt beleggen met wisselgeld mogelijk

Virtual Affairs heeft de nieuwe fintech startup Peaks ondersteund bij de ontwikkeling van een mobiele beleggingsapp. Het idee achter de app is om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. Gebruikers hoeven geen grote bedragen in te leggen, maar kunnen beleggen met wisselgeld. Wanneer de belegger een bankbetaling doet, wordt het bedrag naar de volgende euro afgerond, op de Peaks-rekening gezet en belegd volgens het door de klant gekozen profiel.

Medewerkers van Virtual Affairs hebben geholpen om het minimum viable product van de app en het platform in korte tijd te ontwikkelen. “Peaks en Virtual Affairs hebben als één team samengewerkt in de belangrijke opstartfase van Peaks”, vertelt Tom Arends, medeoprichter van Peaks. “Virtual Affairs heeft meerdere financiële apps ontwikkeld voor startups en deze kennis en ervaring kwam goed van pas in de beginfase van het ontwikkelproces.”

De customer onboarding van de app is gebaseerd op een chatflow, die ervoor zorgt dat informatie stukje bij beetje wordt verstrekt aan de klant, zodat hij een weloverwogen besluit kan nemen. Dit is belangrijk aangezien Peaks met deze app een jongere doelgroep (20-35 jaar) wil aanspreken die meestal nog niet eerder heeft belegd. Daarom zijn de informatievoorziening en userinterface op een nieuwe manier ontwikkeld. Denk hierbij aan begrijpelijke communicatie over beleggen en het design van de app. De uitdaging was om een beleggingsproduct te ontwerpen dat voor een jongere doelgroep aantrekkelijk is. De meeste niet-beleggers hebben het beeld dat beleggen complex en tijdrovend is, dat je ineens al je geld kunt verliezen en je veel geld nodig hebt om überhaupt te starten met beleggen. Dat is met Peaks allemaal niet nodig.

Conceptontwikkelaars en developers van Virtual Affairs hebben meegeholpen om het minimal viable product van de app te creëren en ondersteunden Peaks bij het klantonderzoek. Arends vertelt: “Virtual Affairs heeft Peaks in de opstartfase een vliegende start gegeven. Ze hebben ons enorm geholpen met het ontwerpen en ontwikkelen van de eerste versie van de app. Dit gaf ons de ruimte om te focussen op klantonderzoek, het opzetten van de organisatie, compliance en legal-aspecten van het product.

Erik Lamers, directeur van Virtual Affairs: “Vernieuwen en bedenken van nieuwe initiatieven is onderdeel van ons bedrijf en de manier waarop we denken. De combinatie van marktkennis, een goed beeld van consumentenverwachtingen en onze expertise op gebied van technologie stelt ons daar als geen ander toe in staat. Toen Peaks met dit idee kwam, wilden wij dan ook meteen samen met hen deze app ontwikkelen en meedenken over hoe we dit zo goed mogelijk konden doen. Wij zijn blij dat we onze expertise ook hier in konden zetten.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-30T09:46:04.000Z Virtual Affairs