Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Altair Inspire 2018 versnelt productinnovatie

Altair introduceert de Inspire 2018 simulatiesoftware voor het versnellen van productinnovaties. Deze software is direct leverbaar via het wereldwijde partnernetwerk en de HyperWorks gebruikerscommunity en later dit jaar tevens in de vorm van de cloudservice Inspire Unlimited.

Simulatiegestuurd ontwerpen
Inspire 2018 is simulatiegestuurde ontwerpsoftware waarmee ontwerpers en ingenieurs al in de ideationfase mogelijke productontwerpen kunnen verkennen en analyseren. Samengevat bestaat de belangrijkste functionaliteit uit:
* snel assembleren en simuleren van dynamische mechanische systemen, om automatisch belastingen op systeemcomponenten te berekenen, te analyseren en te optimaliseren
* gewichtsbesparende ontwerpvoorstellen genereren voor conventionele en additieve productieprocessen, op basis van Altair's technologie voor topologie-optimalisatie
* prestaties van mogelijke ontwerpconcepten simuleren, voor diverse belastingsituaties tot het bezwijkmoment
* directe export van Inspire CAD-geometrie naar 3D-printers voor snelle productie van hoge kwaliteit onderdelen

Productinnovatie en -ontwikkeling versnellen
"Inspire 2018 geeft ontwerpers en engineers nieuwe simulatiemogelijkheden voor het bedenken en sneller ontwikkelen van innovatieve en beter presterende producten", zegt Theo Verbruggen, sales director Benelux. "Verder integreert deze software eenvoudig met de systemen van grote productiebedrijven, om snel inzicht te krijgen in de voordelen van gewichtsbesparingen. Dankzij een intuïtieve gebruikersinterface is Inspire 2018 laagdrempelig toepasbaar door kleine en middelgrote bedrijven die nog maar weinig simulatie-ervaring hebben. De cloudversie, die als Inspire Unlimited beschikbaar komt, bevat tevens functionaliteit voor veilig datamanagement, tools voor het samenwerken binnen teams en on-demand high-performance computing (HPC)."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-12T14:20:56.000Z Altair Engineering
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.