Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

GitLab lanceert GitLab 12.0 en introduceert Dev

GitLab maakt security geautomatiseerd onderdeel van de release-cyclus met Auto DevOps GitLab lanceert vandaag GitLab 12.0. De software-applicatie voor de gehele DevOps-cyclus helpt bedrijven bij het transformeren en versnellen van DevOps-adoptie door ontwikkelaars, operationele professionals en beveiligingsteam samen te brengen in deze applicatie voor de hele DevSecOps levenscyclus.

In versie 12.0 breidt GitLab extra beveiligingsfuncties verder uit - zoals beveiligingsdashboards, automatische correcties en security approvals en voegt nieuwe functies toe, zoals visual review, project dependency list en merge trains. GitLab helpt organisaties hiermee codes snel vrij te geven en concurrerend te blijven. Sid Sijbrandij, CEO van GitLab over de release Gitlab 12.0: "GitLab heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van broncodebeheer tot een DevOps-applicatie en is nu de eerste die DevSecOps in één toepassing levert. Daarnaast heeft GitLab zich ontwikkeld tot een wereldwijd bedrijf met 700 werknemers in meer dan 54 landen die samenwerken met topbedrijven over de hele wereld. GitLab 12.0 is een belangrijke stap in onze missie naar een geïntegreerde benadering van DevSecOps, waarbij alle verantwoordelijke medewerkers een bijdrage kunnen leveren en waarmee bedrijven geholpen worden teams gestroomlijnd te laten opereren, waardoor time-to-market wordt versneld."    

Met GitLab 12.0 helpt GitLab organisaties zo min mogelijk silo’s te creëren door gedurende het gehele ontwikkelingscyclus samenwerking en delen te bevorderen. Het is GitLab’s doel IT-beveiligingsprofessionals eenvoudiger applicaties te laten ontwikkelen, te leveren en te besturen en tegelijkertijd de blootstelling aan beveiligingsissues tot een minimum te beperken. Daarnaast zet GitLab zich in voor het toevoegen van zakelijke beveiligingsfuncties in haar applicaties, zoals:    

1. Beveiligingsdashboards - Zorgen voor zichtbaarheid, inzicht en herstel van de status van kwetsbaarheden in meerdere projecten.  

2. Auto Remediation - Automatisch aanbieden van patches voor gedetecteerde kwetsbaarheden gedurende het volledige codevertalingsproces. 

3. Beveiligingskeuring - Beveiligingsteams kunnen worden betrokken bij goedkeuringsaanvragen voor samenvoegingsverzoeken, waarbij grote beveiligingsrisico's worden gedetecteerd.    

Over GitLab  

GitLab is een software applicatie voor de gehele DevOps-cyclus. GitLab helpt product-, ontwikkelings-, QA-, beveiligings- en operatorteams om in alle fasen van de DevOps-cyclus gelijktijdig aan hetzelfde project te werken. GitLab biedt teams één gegevensopslag, één gebruikersinterface en één toestemmingsmodel voor de gehele DevOps-levenscyclus, zodat teams kunnen samenwerken en aan een project kunnen werken vanuit één tool, wat de cyclustijd aanzienlijk verkort. GitLab is gebaseerd op open source en maakt gebruik van de bijdragen van duizenden ontwikkelaars en miljoenen gebruikers om voortdurend nieuwe DevOps-innovaties te leveren. Meer dan 100.000 organisaties van startups tot wereldwijde ondernemingen, waaronder Ticketmaster, Jaguar Land Rover, NASDAQ, Dish Network en Comcast vertrouwen op GitLab. GitLab ontving onlangs de 'Best Places to Work'-prijs van Inc. voor de betrokkenheid bij haar medewerkers die alle extern werken. Het bestuur van GitLab heeft onlangs Sue Bostrom, voormalig executive vicepresident en chief marketing officer bij Cisco Systems, en David Hornik, algemene partner van August Capital, opgenomen in de Raad van Bestuur van GitLab om leiding te geven aan het voortdurend groeiende bedrijf.    

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-20T13:33:10.000Z GitLab


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.