Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Eerste landelijke onderzoek naar RPA

Hoe ver is Nederland met RPA? De Nationale RPA Monitor 2020 is het eerste landelijke onderzoek op het gebied van Robotic Process Automation (RPA) dat een betrouwbaar en objectief beeld geeft van de adoptie van RPA in Nederland. Dit onafhankelijke onderzoek, uitgevoerd door RPA Experts onder ruim 1.000 respondenten, geeft niet alleen inzicht in de stand ten aanzien van RPA in Nederland, maar laat ook de ervaringen van Nederlandse organisaties met RPA zien.

RPA is dé tool om je bedrijfsprocessen verder te digitaliseren. Tijdens het World Economic Forum werd RPA de 4e industriële revolutie genoemd. Volgens onderzoeksbureau Grand View Research groeit de internationale markt voor RPA jaarlijks met meer dan 60%. Gartner duidde dit jaar RPA zelfs aan als snelst groeiende segment binnen de wereldmarkt voor bedrijfssoftware. Het is daarom zeer interessant om te weten hoe ver Nederland is op het gebied van Robotic Process Automation en hoe zich dit bijvoorbeeld verhoudt ten opzichte van de wereldmarkt.

 

Nationale RPA Monitor: meer bewustzijn over de mogelijkheden van RPA

De Nationale RPA Monitor heeft als doel om de mate waarin Nederland deze nieuwe vorm van procesoptimalisatie adopteert in beeld te brengen. Tevens geeft het een goed beeld van de resultaten en effecten die RPA heeft op de bedrijfsvoering van organisaties die er reeds mee aan de slag zijn. Iedereen die zich binnen organisaties bezighoudt met processen kan meedoen aan dit onderzoek. De onderzoekresultaten worden gedeeld met handige samenvattingen, leerzame inzichten en heldere grafieken. Dit verslag wordt als e-book verstuurd.

Dit landelijke RPA onderzoek geeft antwoord op vragen zoals:

·       Hoeveel organisaties hebben RPA reeds geïmplementeerd?

·       Welke processen worden voornamelijk gerobotiseerd? Waarom worden deze processen geselecteerd?

·       Wat levert RPA een organisatie op? In welk tijdbestek worden de investeringen terugverdiend?

·       Is er weerstand tegen de implementatie van RPA in Nederlandse organisaties?

In het kort: de Nationale RPA Monitor deelt praktijkvoorbeelden, faciliteert kennisdeling en creëert meer bewustzijn bij Nederlandse organisaties over de mogelijkheden van RPA. Hiermee levert de Nationale RPA Monitor een bijdrage aan de digitalisering van Nederland.

Onder de deelnemers worden er drie trainingen voor de afdeling verloot t.w.v. 2000 euro per training. De winnaars hebben keuze uit verschillende trainingen die beschikbaar zijn gesteld, zodat de training goed aansluit op de behoeftes van de afdeling. De trainingen die beschikbaar zijn gesteld zijn: een RPA training van RPA Experts, een Lean Six Sigma training van Bureau Tromp of een Agile training van Agile Scrum Group. Meer informatie? Ga naar: https://rpaexperts.nl/over-ons/rpa-monitor/

 

Slimmer werken met RPA

RPA staat voor Robotic Process Automation, maar dit betekent niet dat het om een werkelijke robot gaat. RPA is software die je instelt. Het is een virtuele robot die op de achtergrond werkzaamheden van medewerkers kan overnemen. Hiervoor automatiseert hij repetitieve, rule-based processen en zorgt hij dat werknemers zich hier niet meer mee bezig hoeven te houden. Robotsoftware kan bijvoorbeeld facturen verwerken, bevestigingsmails sturen, zaken overtypen en informatie ophalen. De medewerker kan dankzij de robot zich focussen op het toevoegen van waarde, voor zowel de organisatie als voor klanten.

 

Over RPA Experts

RPA Experts is een training- en adviesbureau op het gebied van Robotic Process Automation (RPA). De ervaren consultants en trainers van RPA Experts hebben al veel grote organisaties kennis laten maken met de voordelen van robotisering op de werkvloer. Onze experts helpen met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden en het implementeren van de robotsoftware. Daarnaast is het trainingsaanbod is groot en indien gewenst in-company. Het trainingsaanbod varieert van workshops ter oriëntatie tot het aanreiken van de juiste handvatten om zelf RPA trajecten uit te voeren. 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-10T11:16:52.000Z RPA Experts


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.