Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Humanoids start met programma voor Java Developers

Java Developers… de vraag naar deze specialisten is groot en er lopen er (veel te) weinig rond. Java blijft bij enterprise organisaties dé technische backbone en het fundament van digitale dienstverlening. Het vinden van Java Developers is echter voor vrijwel iedere grote organisatie een serieus probleem. Goede kandidaten zijn schaars en zeer gewild. De verwachting is dat dit alleen maar toe gaan nemen in de toekomst. Daarom start Humanoids per 1 januari 2021 met het aanbieden Java Developers aan hun bestaande en nieuwe klanten.

Over Humanoids 

Humanoids is opgericht door Sr. UI/UX Designer Maarten Hoogvliet en Sr. Full-Stack Developer Robbin Habermehl. Humanoids biedt sinds 2017 verdiepende programma’s in UX Design en Front-end Development, speciaal voor academici. Humanoids wil een team van specialisten bouwen van de hoogste kwaliteit. Daarom bieden zij traineeships waar al hun specialistische vakkennis in is gegoten, speciaal voor academici. Humanoids doet met die nieuwe generatie UX designers en developers het kenniswerk van de toekomst. Dit doen zij voor klanten als Port of Rotterdam, Heineken, ING Bank en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Humanoids werkt met een groep hele slimme mensen, allemaal intern opgeleid, vanuit vestigingen in Rotterdam (Groot Handelsgebouw) en Amsterdam (Herengracht). De afgelopen 3 jaar zijn zij ruim 500% gegroeid tot rond de 20 professionals. Sinds 2020 is Humanoids aangesloten bij de vooraanstaande Dutch Digital Agencies brancheorganisatie. 

Situatie in de tech arbeidsmarkt

Er is nog steeds een kloof tussen de universiteit en de tech industrie. Voornamelijk omdat universiteiten (en zelfs technische universiteiten zoals de TU Delft) niet genoeg praktische vaardigheden trainen en niet werken met de technieken en methoden die in de tech-markt actueel zijn. In principe begint een academicus, ondanks de vooraanstaande opleiding, met een praktische achterstand aan het werkzame leven. Veel bedrijven in tech aarzelen om zo iemand in dienst te nemen en maken een gemakkelijkere keuze voor iemand met een 'applied sciences' graad of 1 jaar ervaring. Humanoids vindt dit volstrekt oneerlijk voor academici en niet erg slim van bedrijven. Er is een groot tekort aan talent, dat in zekere zin door de markt zelf in stand wordt gehouden. Humanoids investeert juist ontzettend veel in hun specialisten, vanuit de overtuiging dat de kwaliteit van een bedrijf begint bij de mensen. Zo werkt Humanoids tevens aan het stimuleren van een duurzame tech arbeidsmarkt. 

Java programma

Per 1 januari 2021 voegt Humanoids een Java programma aan de dienstverlening toe. Humanoids heeft al hun vakkennis over Java Development in een specialistisch programma gegoten met een cutting-edge tech stack (Spring Boot, MongoDB, GraphQL, Docker, Kubernetes) waarmee hun Java developers direct bij enterprise organisaties mee kan draaien. Humanoids blijft hun Java Developers tijdens de opdracht ondersteunen en biedt hen een volle dag in de week een verdiepend programma aan van training en masterclasses. 

Kijk voor meer informatie op: https://humanoids.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-08T15:58:00.000Z Humanoids


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.