Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Pincvision speelt in op veranderingen door Brexit!

Pincvision, #1 partner in het overnemen van trade compliance processen van multinationals, is helemaal ingericht op de veranderingen die voortvloeien uit Brexit. Middels een OutSystems applicatie die samen met Transfer Solutions werd gebouwd, kunnen hun klanten op een eenvoudige manier zelf hun uitvoeraangifte regelen.

Pincvision wil de vanzelfsprekende partner zijn van internationaal handelende ondernemingen door compliance processen rondom export volledig uit handen te nemen. De klanten van Pincvision handelen met verschillende landen in de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dat nu het nieuwe akkoord is bereikt, er meer dan 35.000 Nederlandse bedrijven voor het eerst met uitvoeraangiften te maken krijgen omdat ze exporteren naar het Verenigd Koninkrijk.

Toen eind 2018 steeds duidelijker werd dat het terugtrekkingsakkoord niet zou worden goedgekeurd in het Britse parlement, nam Pincvision Transfer Solutions in de arm om een applicatie te ontwikkelen waarin de douaneadministratie voor exporteurs wordt afgehandeld. Het doel van Pincvision hierbij was om deze bedrijven van dienst te zijn door hen een ‘doe-het-zelf’ webshop te bieden waar ze eenvoudig hun uitvoeraangifte kunnen regelen, bekend onder de naam Uitvoeraangifte.com. Dit is een uniek alternatief ten opzichte van de huidige manier van werken met een douane-expediteur. Via Uitvoeraangifte.com hebben bedrijven 24/7 de mogelijkheid om hun douaneaangifte te doen tegen een zeer aantrekkelijke vergoeding, gezien de tussenpersoon eruit is gehaald. Daarbij zijn er geen vaste financiële verplichtingen, je betaalt per aanvraag een vast bedrag.

In januari 2019 werd gestart met de ontwikkeling van de applicatie, waarvan de eerste release eind maart gereed was. In minder dan 3 maanden was dit complexe project succesvol afgerond.

De combinatie van snelheid van ontwikkeling, het eenvoudig implementeren van veranderende eisen en implementatie met één klik om de resultaten met de business te verifiëren, maakte het mogelijk om dit project binnen drie maanden te realiseren van kick-off naar productie. 

Edwin Kampshoff, CIO Pincvision

Bij de start van het project werd door Transfer Solutions Education een training inclusief officiële certificering geregeld. Pincvision beschikt door deze trainingen nu over drie gecertificeerde Associate Web Developers (OutSystems 11).

 

-----------------------------------

Over Pincvision

Pincvision is de #1 partner in trade compliance outsourcing. Al meer dan 15 jaar biedt zij haar klanten hoogwaardige geautomatiseerde oplossingen en aanvullende services waarin diepgaande kennis van trade compliance wetgeving geïntegreerd is. Dit stelt internationaal opererende bedrijven in staat om te voldoen aan alle wettelijke vereisten en biedt de flexibiliteit en snelheid om in te kunnen spelen op veranderende regelgeving. Zo kunnen zij zorgeloos zakendoen met de hele wereld. Voor meer info zie www.pincvision.com

Over Transfer Solutions

Nieuwe, veelbelovende ontwikkelingen binnen de informatietechnologie volgen elkaar snel op. De specialisten van Transfer Solutions volgen deze ontwikkelingen op de voet en matchen deze met de behoeften die leven binnen de business. Samen met klanten komt Transfer Solutions tot verrassende oplossingen om – beter en sneller – digitaal te transformeren en innoveren. Voor meer info, zie www.transfer-solutions.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-08T12:40:14.000Z Transfer Solutions


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.