Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Jelle Pol jongste Commissaris van Nederland na toetreding tot RvC

AMSTERDAM, 22 juni 2021 - Twintiger Jelle Pol (1991) is officieel toegetreden tot de Raad van Commissarissen bij Effectenbeurs NPEX. Daarmee is hij de jongste Commissaris in Nederland die onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Pol is directeur van fintech scale-up Dusk Network. Met de benoeming van de nieuwe Raad van Commissarissen staat NPEX er voor de komende jaren bestuurlijk goed voor en laat het bedrijf zien dat innovatie en techniek een belangrijke rol speelt binnen haar bedrijfsvoering.

NPEX biedt een handelsplatform voor MKB aandelen en obligaties en ziet de vraag naar alternatieve financiering door de opkomst van crowdfunding en de COVID-19 crisis aanzienlijk toenemen en is de experimentele status ruimschoots voorbij. Pol heeft de ambitie om met de technologie van Dusk Network het huidige financiële ecosysteem te verbeteren. Als lid van de Raad van Commissarissen kan hij zijn kennis van geavanceerde technologie combineren met de visie op een eerlijke financiële sector. Naast Pol nemen Jos Berkemeijer als voorzitter en Esther  Lindenbergh zitting in de RVC, beiden zeer ervaren bestuurders met ervaring als voormalig managing director bij Achmea Pensioenen Achmea Sociale Zekerheid en als directeur van Blikkenburg B.V. 

"Technologie zal een grote rol spelen in het schalen van NPEX naar Europees niveau, en zo kan ik met mijn kennis op dit gebied bijdragen in het toezicht op deze kansrijke onderneming. Ik ben erg blij met mijn twee collega’s die mij veel leren over het commissarisschap.’’ aldus Jelle Pol over zijn nieuwe verantwoordelijkheid.

Pol heeft zijn formele toetsing op betrouwbaarheid en geschiktheid bij de AFM reeds doorlopen. Hij zal de zetel voor een initiële periode van drie jaar vullen.

De volledige aankondiging is hier te lezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-24T09:02:41.000Z Dusk Network


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.