Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Advantech bouwt co-creatie strategie om IoT met AI te combineren

Naarmate technologieën zoals Artificial intelligentie (AI) en het Internet of Things (IoT) volwassener worden, is het onvermijdelijk dat deze twee op den duur samengevoegd gaan worden tot Artificial Intelligence of Things tot (AIoT). Dankzij AIoT wordt het eenvoudiger om meer toepassing specifieke vormen van automatisering mogelijk te maken. Advantech heeft daarom een co-creatie strategie ontwikkeld die partners de mogelijkheid geeft om IoT te combineren met AI.

De co-creatiestrategie van Advantech laat domeinspecialisten toe om oplossingen te bouwen voor verticale toepassingen en deze toe te voegen aan gemeenschappelijke horizontale technologieën. De koppeling tussen domeinexperts en IoT enablers is volgens Jash Bansidhar van cruciaal belang om een intelligente planeet en applicaties zoals smart cities mogelijk te maken. 

Jash Bansidhar, de managing director van Advantech Europe: "Voorheen lag de focus op de apparatuur, wat een zeer breed scala aan ICT oplossingen voor industrieel gebruik opleverde. Op dit moment voegen we softwarestacks toe waar gebruikers hun verticale domeinen op kunnen bouwen. Hierdoor is er een groeiende behoefte aan plug-and-play hardware en software die de overstap naar een app-geïntegreerde oplossing faciliteren." Flinke investering

Het bedrijf gaat flink investeren in de ontwikkeling van het AIoT ecosysteem, zodat het de benodigde functionaliteit kan bieden, aldus Bansidhar: "We hebben een AIoT-ecosysteemfonds gelanceerd met 50 miljoen dollar aan kapitaal dat we kunnen injecteren in start-ups en scale-ups. Ook specifieke domeingerichte bedrijven die AIoT-apps kunnen bouwen komen daarvoor in aanmerking".

Bansidhar ziet deze investering als een essentiële katalysator voor de industrie en wijst erop dat de markt zeer groot is. Analistenbureau Gartner voorspelt dat de AIoT-sector tegen 2025 $450,- miljard US Dollar waard zal zijn, wat aantoont dat de koppeling van AI, IoT, apps en domeinspecifieke processen die Advantech nastreeft, niet alleen een enorme markt zal zijn, maar ook een krachtige stimulans zijn voor de industrie in het algemeen.

Bansidhar: "Onze co-creatiestrategie, waarbij we samenwerken met domeingerichte experts, stelt de industrie in staat om gestandaardiseerde maar gespecialiseerde producten te leveren. Ik geloof dat we dit kunnen combineren en hierdoor de implementatie van edge-gebaseerde scenario's kunnen versnellen. Onze partners genieten van ons wereldwijde bereik en we bestrijken de volledige gehele hardware- en softwarestructuur. Dit zal het potentieel van AIoT ontsluiten, waardoor we een échte digitale intelligente wereld kunnen realiseren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-25T11:45:29.000Z Advantech


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.