Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

3 trends op het gebied van printers

De printer staat al een aantal decennia tot onze dienst, maar in die tijd heeft de techniek natuurlijk niet stilgestaan. Net zoals technologie op andere gebieden zich blijft ontwikkelen, blijft men ook telkens op zoek naar manieren om printers te verbeteren en gebruiks- en milieuvriendelijker te maken. We bespreken drie actuele trends op het gebied van printers.

Printen zonder cartridge

Je kunt nu ook een HP printer kopen zonder cartridge. De HP Neverstop is een laserprinter en de eerste die werkt zonder cartridge. In plaats daarvan zit er een toner tank in die je zelf binnen enkele seconden kunt bijvullen zonder knoeien. Dit moet gebruikers een besparing opleveren op printkosten, omdat je met de Neverstop meer pagina’s kunt printer op dezelfde hoeveelheid toner. In vergelijking met een oudere HP all in one printer bespaar je met de Neverstop tot wel 60 procent op toner. De HP Neverstop is te verkrijgen in drie verschillende variaties die specifiek geschikt zijn voor thuiswerken, of voor kleine of grotere kantoren.

Voice-activated printing

Producent Epson heeft het als eerste serieus op zich genomen om printen met gesproken commando’s, oftewel voice-activated printing, mogelijk te maken. Dat betekent niet dat je tegen je printer kunt praten, maar wel dat je hem kunt activeren met behulp van Alexa, Siri and Google Assistant. Zo hoef je niet meer van de bank te komen om een printje te maken. De meeste Epson printers zijn inmiddels geschikt om samen te werken met zogenaamde voice-activated devices.

LED printer

LED printers zijn er eigenlijk al meer dan drie decennia, maar voor consumenten is het nooit een gangbare techniek geworden. Daar lijkt verandering in te gaan komen nu er meer behoefte ontstaat aan duurzamere technieken. Een LED printer werkt met licht, net als een gewone laserprinter. In de printkop zit echter in plaats van een laser een rij met LED-lampjes. Een LED printer kan hetzelfde als een gewone laserprinter op het gebied van snelheid en mogelijkheden, maar heeft wel minder bewegende onderdelen. Daardoor is de kans op slijtage en storingen kleiner én kunnen LED printers wat compacter gemaakt worden dan gewone laserprinters.

Zoals vaak het geval is, zijn apparaten met de nieuwste technieken in eerste instantie nog prijzig. Naar mate de techniek breder toegepast wordt, dalen de prijzen. Daarom kun je je nu alvast oriënteren op wat je volgende printer zou kunnen zijn, zodat je voor een upgrade kunt gaan wanneer de prijzen wat gunstiger worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-28T10:49:22.000Z DBOM


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.