Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Webfleet Solutions blikt terug op succesvol jaar in de telematica-markt

Webfleet Solutions behaalde in 2021 nieuwe successen die zijn sterke positie Europese leverancier van telematicaoplossingen benadrukten. Met een focus op innovatie en duurzaamheid introduceerde het bedrijf een reeks nieuwe producten die de digitale transformatie van de transport- en wagenparksector kracht bijzetten.

De coronacrisis heeft digitalisering in een stroomversnelling gebracht. Steeds meer bedrijven met wagenparken omarmden in 2021 telematica en nieuwe technologieën. Volgens een recent onderzoek door Webfleet Solutions heeft 74% van alle Europese bedrijven met wagenparken sinds het begin van de pandemie meer digitale oplossingen in gebruik genomen. Oplossingen voor workflowbeheer en optimalisatie van het orderbeheer bleken met name populair. In de transportsector was er in heel 2021 sprake van een hoge adoptiegraad.

“Onze groei in deze segmenten wijst erop dat bedrijven op zoek zijn naar effectievere mogelijkheden voor het dynamisch verzenden en beheren van orders”, zegt Taco van der Leij, de vice president van Webfleet Solutions Europe. “We hebben onze focus gericht op de ontwikkeling van diverse producten voor de transportsector die onze klanten helpen om de efficiëntie en veiligheid van hun wagenpark verder te verbeteren”.

Innovatieve oplossingen voor de transportsector

Tot de nieuwe producten die in 2021 werden geïntroduceerd behoorde onder meer de geïntegreerde video-telematicaoplossing WEBFLEET Video die dashcam-beelden combineert met rijgegevens om gebruikers van de volledige context van wegincidenten te voorzien. De CAM 50-dashcam maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om automatisch riskant rijgedrag te herkennen en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Een andere nieuwe oplossing is het WEBFLEET Tyre Pressure Monitoring System (TPMS), dat in samenwerking met Bridgestone werd ontwikkeld. Dit systeem controleert voortdurend de bandendruk en temperatuur en stelt bestuurders en wagenparkbeheerders op de hoogte van eventuele problemen om ongelukken en kostbare uitvaltijd te voorkomen.

Webfleet Solutions introduceerde daarnaast PRO Driver Terminal met Google™ Services. Deze geavanceerde oplossing draagt bij aan efficiëntere workflows en klantenservice en en verhoogt de productiviteit van bestuurders en wagenparkbeheerders. De samenwerking met project44, een toonaangevende leverancier van oplossingen die inzicht bieden in de toevoerketen, versterkte het marktleiderschap van Webfleet Solutions in verbonden transportoplossingen. Deze bieden organisaties een eenvoudige manier om het overzicht op transporten te verbeteren en aan de eisen van de wet- en regelgeving te doen.

De focus blijft in 2022 op duurzaamheid en oplossingen voor elektrische wagenparken

Duurzame oplossingen vormden het afgelopen jaar een belangrijk aandachtsgebied voor Webfleet Solutions. Het bedrijf introduceerde regelmatig nieuwe functies voor elektrische voertuigen die integrale ondersteuning bieden voor het elektrificatieproces van organisaties.

“Het afgelopen jaar is ons bestand van klanten met elektrische wagenparken verdubbeld”, zegt Van der Leij. “In 2022 zal het gebruik van elektrische voertuigen een kantelpunt bereiken. Er zal sprake zijn van een groter keuzeaanbod qua modellen, een verbeterde oplaadinfrastructuur en strengere overheidsrichtlijnen. Softwareoplossingen voor het beheer van elektrische voertuigen zullen in belang toenemen nu bedrijven met wagenparken op zoek zijn naar hulp bij hun elektrische transitie, de ontwikkeling van een oplaadstrategie en het optimaliseren van het beheer van elektrische voertuigen.”

Webfleet Solutions wil niet alleen bijdragen aan een duurzame toekomst van mobiliteit met zijn producten, maar werkt al net zo hard aan het reduceren van zijn eigen CO2-voetafdruk. Het is een samenwerking met de wereldwijd actieve NGO Justdiggit aangegaan om de CO2-uitstoot van zijn toevoerketen en faciliteiten te compenseren door het ondersteunen van herbeplantings- en herbebossingsprojecten in Afrika. Klanten van Webfleet Solutions kunnen via het platform Green Your Fleet deelnemen aan zijn vergroeningsprogramma om de uitstoot van hun wagenpark te compenseren.

Samenwerking vormt de sleutel tot een veilige en duurzame toekomst van mobiliteit

Met nieuwe oplossingen en integratiemogelijkheden versterkte Webfleet Solutions in 2021 zijn samenwerkingsverbanden met innovatieve en traditionele branchespelers om klanten extra toegevoegde waarde te bieden. WEBFLEET Video is het resultaat van een samenwerking met de toonaangevende video-telematicaleverancier Lytx. BMW en Mercedes-Benz Connectivity Services namen deel aan het OEM.connect-programma van Webfleet Solutions, dat original equipment manufacturers (OEM’s) in staat stelt om klanten van uitgebreide telematicadata te voorzien aan de hand van louter het voertuigidentificatienummer (VIN).

Webfleet Solutions werd vanwege zijn leiderschapspositie in de wagenparksector en zijn innovatieve oplossingen door adviesbureau Frost & Sullivan uitgeroepen tot ‘European Fleet Telematics Company of the Year 2021’.

“We zijn enorm trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt in weerwil van alle uitdagingen waarmee onze sector werd geconfronteerd. We zullen onze klanten blijven voorzien van de innovatieve oplossingen en door data aangestuurde inzichten waarnaar ze op zoek zijn. Daarmee dragen we bij aan een efficiëntere, veiligere en duurzamere toekomst van mobiliteit”, aldus Van der Leij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-01T09:12:47.000Z Webfleet Solutions


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.